Fidesz: Az új takarékszövetkezeti rendszer biztonságot fog nyújtani

2013. szeptember 21. 17:57

A magyar takarékszövetkezeti rendszer átalakítása és feltőkésítése megháromszorozza a magyar takarékszövetkezetek piaci részesedését, amely így az eddigi öt százalék helyett tizenöt százalék lesz – közölte a Fidesz az MSZP-s Tukacs István szombati kijelentéseire reagálva az MTI-vel.

2013. szeptember 21. 17:57

A nagyobbik kormánypárt közlése szerint a Fidesz-kormány célja a magyar tulajdonú pénzintézetek arányának növelése. Úgy fogalmaztak: „ez legfeljebb egyedül a külföldi pénzintézetek és az őket szolgáló szocialisták érdekeit sérti”. Amikor a szocialisták kormányoztak, „tudatosan gyengítették a magyar tulajdonú pénzpiaci rendszert, 2007 óta folyamatosan csökkentették aktivitásukat, hogy a külföldi hitelintézetek tudjanak teret nyerni” – olvasható a közleményben. A Fidesz szerint az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a gyenge magyar takarékszövetkezeti rendszer nem tudja kellően megvédeni a takarékszövetkezeti tagokat és betéteseket.

A közleményben azt írták, a megerősített takarékszövetkezeti rendszer biztonságot és jobb szolgáltatásokat képes nyújtani a betéteseknek.

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő szombaton az MTI-nek azt mondta: a takarékszövetkezetek egészen abszurd körülmények közt fogadják el a
kényszertársulásról” szóló alapszabályaikat, és kizárólag arra van lehetőségük, hogy az integrációra igent mondjanak. A politikus úgy fogalmazott: „ilyen durva és brutális beavatkozást gazdasági társaság vagy pénzintézet esetében kizárólag a magánnyugdíjpénztárak esetében tapasztaltunk”. Véleménye szerint a változtatás célja az volt, hogy kormányzati befolyás alá vonják a széles vidéki hálózattal rendelkező rendszert, a pénzintézeti szektor 20 százalékát.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a nagy tanító
2013. szeptember 21. 19:54
Az maszps uraság kényszertársulásrol beszél az uniohoz valo társulásrol vajon mi a véleménye???
Fülig Jimmy
2013. szeptember 21. 19:16
Ilyen 1 igazi Narancs Állatfarm szolgálati közlemény.Ezek semmit nem tanultak a buksaikból.Azt hiszik még egyszer átqrhatnak bárkit is?!
Ouroboros
2013. szeptember 21. 19:07
Hogy nem szakad rátok az ég, utolsó, tolvaj gazemberek.
a nagy tanító
2013. szeptember 21. 18:56
Nekik teljesen mind1 hogy kit szolgálnak csak ne a hazájuk legyen az
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!