Csak az útdíjjal foglalkozik a jövőben az autópálya kezelő

2013. szeptember 03. 20:19

Egy kormányhatározat alapján a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez kerül az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közútkezelői tevékenysége. Utóbbi ezt követően csak az útdíjjal kapcsolatos ügyekkel foglalkozik majd.

2013. szeptember 03. 20:19

A keddi Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint 2013. november elsejei hatállyal veszi át a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetői és fenntartási tevékenységét a Magyar Közút ingyenes üzletágátadás keretében. A Magyar Közúthoz kerülnek az ehhez szükséges eszközök, vagyon és munkavállalók.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ezt követően kizárólag az országos közutak használatarányos díjszedési rendszerre vonatkozó díjszedési, pótdíjazási és díjellenőrzési, valamint a megtett úttal arányos díjszedési rendszerben díjszedési, egyetemes útdíj-szolgáltatói és díjellenőrzés-támogatói tevékenységet végzi.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 04. 06:32
azannyukkalfoglalkozzanak
kjkj945
2013. szeptember 03. 20:49
Talán JÓ utakat kellet volna építeni!! Nem tudom a Lajtán túl miért csak 10-15 év múlva kell javítani?? És nálunk miért már 1-2 hónap után???
greg
2013. szeptember 03. 20:41
A díj beszedése a fontos. Út karbantartás, felújítás ezen túl már az autópályán sem lesz. A Magyar közút egy profi cég nálunk sikerült felújítaniuk több tíz méter utat, erős lapáttámasztás mellett. Ami olyan jól sikerült hogy visszasírjuk a kátyúkat. A közút egy kommunista őskövület, vezetői motiváltsága és dolgozói profizmusa vetekszik a MÁV-éval. Köszönjük Viktor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!