Bene és Gergényi is úgy véli, nem követett el bűncselekményt

2013. szeptember 19. 10:59

A rendőri vezetők a 2006-os őszi eseményekkel kapcsolatos büntető per csütörtöki tárgyalásán tettek rövid nyilatkozatot. Bene László egykori országos rendőrfőkapitány és Gergényi Péter egykori budapesti rendőrfőkapitány is azt mondta: nem követett el bűncselekményt.

2013. szeptember 19. 10:59

Bene László volt országos rendőrfőkapitány a volt rendőri vezetők büntetőperének csütörtöki tárgyalásán úgy nyilatkozott, a 2006-os őszi események során eleget tett vezetői kötelezettségeinek, és nem követett el bűncselekményt. A Fővárosi Törvényszéken a nyugalmazott rendőr altábornagy, elsőrendű vádlott azt mondta, 2006 őszén addig sosem látott eseményeket tapasztalt a rendőrség. Úgy vélte, a rendőrség az akkori eseményeket követően szembenézett a hibáival, rövid idő alatt képes volt azokat kijavítani, és a folyamat azóta is tart. Hangsúlyozta: az egész megújulást jelentő folyamat a nyilvánosság előtt zajlott. Bene László rövid nyilatkozatot tett a bíróság előtt, kérdésekre nem kívánt válaszolni. Leszögezte: úgy látja, hogy a vezetői kötelezettségeinek eleget tett. Úgy fogalmazott, hogy biztos hozott olyan döntést, amit határozottabban kellett volna képviselnie, de bűncselekményt nem követett el.

Gergényi Péter nyugalmazott rendőr vezérőrnagy azt mondta: 2006-os őszi események során a Magyar Televízió székházánál akkor sem tudtunk volna parancsnokot cserélni, ha akartunk volna. A volt budapesti rendőrfőkapitány ezt a kialakult helyzettel indokolta, amit „a hihetetlen agresszív túlerőnek” tulajdonított. Hozzátette: 2006 szeptemberében a rendőrség személyi állománya nem volt felkészülve „ilyen durván törvénysértő, agresszív és súlyos támadásokra”. Gergényi Péter alaptalannak nevezte az ügyészség vádját és úgy vélte, nemhogy szándékos bűncselekményt nem követett el, de még gondatlant sem. Bene Lászlóhoz hasonlóan Gergényi Péter is rövid nyilatkozatot tett a bíróság előtt, kérdésekre pedig nem válaszolt.

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. szeptember 19. 22:32
ott se voltak, meg se születtek akkor
=nessuno=
2013. szeptember 19. 17:12
Toroczkay börtönben ül? Kártérítést megfizette már a tv székházért??? Felbecsülhetetlen károkat okoztak.
Monkey4you
2013. szeptember 19. 16:57
Ezek a gyílkos állatok miért nem lövik magukat fejbe???
Soma
2013. szeptember 19. 16:56
Cirkusz az egész! Hét év után azt mondanak, amit akarnak! Az meg bagatell, hogy "leestek" az azonosító számok! Az meg kit érdekel, 2006. október 23-án mi történt. Kár volt belekezdeni abba, ahol az ügyészség előre felfüggesztettet kér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!