Bajai választás: másodfokon is elutasították az ellenzéki fellebbezéseket

2013. szeptember 25. 20:00

A Bács-Kiskun megyei területi választási bizottság szerdán másodfokon helybenhagyta a bajai választási bizottság korábbi döntéseit, vagyis elutasította a voksolás végeredményét megkérdőjelező beadványokhoz kapcsolódó fellebbezéseket.

2013. szeptember 25. 20:00

Ezt Papp Zoltán bajai jegyző közölte szerdán az MTI Hírcentrummal. A jegyző megjegyezte, hogy a másodfokú döntéssel szemben a Kecskeméti Törvényszéken lehet bírósági felülvizsgálatot kérni pénteken 16 óráig. 

 
A település jegyzője az elutasított fellebbezésekről nem mondott részleteket.
 
Az MSZP és az Együtt-PM kedden azt követően nyújtott be fellebbezést a bajai voksolás ügyében, hogy a helyi választási bizottság elutasította azt a panaszt, amelyet választási csalás gyanúja miatt tettek a bajai ötös számú szavazókörben történtek miatt. Az ellenzéki pártok egy, az interneten látható felvételre is hivatkozva nyújtották be panaszukat. Szerintük a felvételen egy férfi "kifejezetten elismeri, hogy szervezetten szállít szavazókat a szavazókörbe".
 
Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfőn arról számolt be, hogy míg a baloldal két beadvánnyal fordult a helyi választási bizottsághoz a bajai választás után, addig a kormánypárt három bejelentést is tett: kettőt kampánycsendsértés, egyet pedig a választók törvénytelen utaztatása miatt, amit felvételekkel tudnak bizonyítani.
 
Baján vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. szeptember 26. 09:32
Tetszettek volna nem az Európai Unióig szaladva ellehetetleníteni a választási regsiztrációt. Ja, hogy akkor most nem lehetne farkast kiáltani!
atila68
2013. szeptember 26. 09:28
Fel nem fogom, hogy az MSZP-E2K14PMVSZ-DK tandem miért kapaszkodik ilyen elszántan a szopóroller kormányába?
vidorka
2013. szeptember 26. 08:21
Csalva könnyű nyerni!Csalva még a Papcsák is tudna nyerni ..... De hát ez van. ....mert amúgy pl Ki az a hülye magyar aki Orbánra szavazna 2014-ben? A nyeréshez ma már uzsorás cigányok verőembereinek jelenléte kell.
states
2013. szeptember 26. 07:07
Na balnácik, kezdhetitek a felkészülést. 2018-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!