Tönkretette a Szabadság téri szökőkutat egy tűzoltóautó

2013. augusztus 07. 13:58

Ráhajtott egy tűzoltóautó a mozgásérzékelőkkel működő, Szabadság téri szökőkútra: a kár többmilliós, és elképzelhető, hogy a nyáron már nem is üzemel többet a szökőkút.

2013. augusztus 07. 13:58

Rogán Antal közleménye szerint az eset kedd este történt, amikor a tűzoltóautó téves riasztás miatt behajtott a térre, majd amikor megpróbált visszafordulni, ráment a szökőkútra. A műszaki vizsgálat még tart, de az már megállapítható, hogy megsérült a burkolat, továbbá 40 mozgásérzékelő és 70 kőelem tönkrement. 

Az V. kerület polgármestere közölte: a speciális szökőkút évek óta a belváros egyik különleges látványossága, egész nyáron gyerekek és felnőttek ezrei próbálják ki a talajjal egy szintben lévő burkolatból kitörő vízsugarak működését. A polgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a sofőr figyelmetlensége miatt a szökőkút egész nyáron nem üzemel. A kerületvezető péntekre egyeztetést kezdeményez a tűzoltóság vezetőségével arról, hogy olyan szabályrendszert alakítsanak ki, amellyel ilyen nem fordulhat elő többet.

Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-nek megerősítette a történteket és arról tájékoztatott, hogy a tűzoltók éjszaka, sötétben mentek be a területre, a szökőkút nem működött és nem vették észre, hogy azon mennek át.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. augusztus 07. 21:39
Sajnos a jó tűzoltókat ellehetetlenítette Orbán, akik maradtak, azok hitványak, még vezetni sem tudnak.
Text adósság
2013. augusztus 07. 18:38
Szerintem Orbán rendelte meg, hogy a Die Presse-nek legyen holnap is miről írni. Prutty!
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 07. 17:51
Minek szökőkút a Megszállástérre?
kuwiq
2013. augusztus 07. 16:50
Hogy lehet valaki ekkora barom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!