Szakmai ügy a magyarországi uniós források befagyasztása

2013. augusztus 28. 14:03

Az Európai Unió területén a tizenegy magyarországi mellett száz hasonló döntés született – nyilatkozta az EB regionális politikáért felelős biztosának, Johannes Hahn sajtóstábjának egyik tagja az Euronews kérdésere.

2013. augusztus 28. 14:03

Rutinellenőrzések során Magyarországon olyan rendszerhibákat talált az EB, melyek valószínűsítik, hogy Magyarországon nem átlátható módon, szabálytalanul osztják szét az uniós pénzeket, ezért az uniós adófizetők pénzének védelmében állították le a magyarországi kifizetéseket – nyilatkozta névtelenül a EuroNews-nak a területért felelős biztos sajtóstábjának egyik tagja.

Pontos összegről a forrás nem tudott nyilatkozni, ugyanakkor világossá tette, hogy konkrét csalást eddig nem találtak vizsgálataik során, ugyanakkor tárgyalnak a magyar kormánnyal a pályázati rendszer átalakításáról. A reginális politikáért felelős biztos hivatal nem csak Magyarországon végzett ilyen vizsgálatokat, ezt jelzi, hogy a  tizenegy leállított magyarországi program mellett száz másik program is leállításra került az EU területén.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatka46
2013. augusztus 28. 16:30
Egy ilyen zseni kormány, főt nem büntetheti a végtelenűl ostoba unió, ezeket a világ csodáit nem bántsák a luzer uniosok. Ezek szentek, szoborba kellene önteni őket ,ezeket a világ legokosabbjait, lehetőleg minnél hamarább bronzba ( nem jó a bronz mert a dakoták elcsórják ), na mindegy , jó forró ólom is jó.
liberálzöld.
2013. augusztus 28. 16:26
Konkrét csalást nem. Viszont konkrét szabálytalan páylázatkiírást dögivel. Így aztán a csókosok tök szabályosan nyertek. Ami ugye nem csalás. Csak sima szabálytalanság. Ezért aztán bukunk pár száz milkát. Nagy dolog! A Simlicska meg nyert!
Tusinger_Hyppolit
2013. augusztus 28. 16:00
"ugyanakkor világossá tette, hogy konkrét csalást eddig nem találtak vizsgálataik során" És hogy lehet nem konkrétan lopni? Ez egy új kategória, mint a törvénytelen vélemény, még tanulni kell.
Berecskereki
2013. augusztus 28. 15:44
Nem tudom mi lehet az igazság, de a brüsszeli urak nagyon sumákolnak. Lehet, hogy a sok munkájuk közepette, elfeledték ellenőrizni a 2007 évi közbeszerzési törvényt és erre most jöttek rá, így gyorsan megnézték. Egyszer majd minden kiderül és ahogy a mondás tartja; a végén csattan az ostor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!