Simon Wiesenthal Központ: A Ferencváros visszaeső bűnös

2013. augusztus 27. 14:32

Az UEFA-hoz fordult a Simon Wiesenthal Központ a Fradi-szurkolók által kifeszített, Csatáry Lászlóra emlékező transzparens miatt.

2013. augusztus 27. 14:32

Az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) fordult a Simon Wiesenthal Központ az FTC-szurkolók által augusztus 17-én kifeszített Csatáry László-molinó miatt. A központ külkapcsolati igazgatója, Shimon Samuels azt írja az UEFA elnökének: „az MLSZ vonakodik megfékezni a neonáci hatásokat a magyar futballpályákon”.

Az MLSZ a molinó miatt 800 ezerre büntette a klubot, ezt azonban a Simon Wiesenthal Központ nem tartja elégséges büntetésnek. Shimon Samuels a HírTV-nek kifejtette: „úgy kell megbüntetni a klubokat, hogy a szurkolók is érezzék ennek súlyát”. Samuels úgy látja, „a Ferencváros visszaeső bűnös”, nem ez az első eset, és biztos benne, hogy nem is az utolsó. 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
redgreg
2013. augusztus 28. 11:35
Hát ez már a pofátlanság köbe. Mert mi is a valós helyzet, a szándék ugyan egyértelmű volt, de és nagyon fontos de jogilag a következő történt: Adva van egy ember, aki meghalt, ellene soha nem volt jogerős ítélet demokráciában élő országokból. Ez alapján ez az adott ember ártatlan volt. Innentől már az MLSz bűntetése is megkérdőjelezhető, de az UEFA bármilyen bűntetése rossz vicc. És akkor most arról ne beszéljünk, h bizonyítsa be bárki, h a háborús bűnökkel megvádolt emberről szólt a transzparens, és nem a múlt hét pénteken meghalt bivalybasznádi öreg bácsiért, aki fiatal korában látott már labdát.
kuwiq
2013. augusztus 28. 10:58
Amennyire tudom, szólásszabadság van, meg véleményszabadság. A csehek meg szlovákok az ott lakó magyarokat meg a németeket komplett háborús bűnösnek tekintették, pláne, aki a visszakapott területeken egyenruhás szolgálatot látott el, azokat helyből bíróság elé vitték és halálra ítélték, távollétükben is, biztos, ami biztos. Csatáry tevékenységét Kanadában, letelepedése előtt alaposan, részrehajlás nélkül vizsgálták ki, a magyar hatóságok megkeresésével. Visszatérése előtt külön kérte a magyar hatóságok véleményét, nem akart politikai játszma részévé válni, de ebben sajnos elszámította magát, hitt a hatósági állásfoglalásban. Antidemokrata banda ez a vízentál. Egyrészt prejudikálnak, másrészt meg korlátoznák a vélemény- és szólásszabadságot.
pic
2013. augusztus 28. 10:56
CSATÁRY ÚJPEST DRUKKER VOLT !!! Én Fradi drukker vagyok.Apám, és nagybátyám, meg a egész csakád, már az 1920-a évektől a Fradinak drukkol.Szóval nem ma kezdtük. A Fradinak, és nem Csatárynak!!! Politikai nézeteimet hangoztatni a Kossuth térre szoktam menni,ahol szoci kormányzás idején a rendőrök meg szoktak kergetni. Semmi helye ilyen transzparenseknek a Fradi pályán!! Ha emlékezni akarnak, vigyenek egy szál virágot a sírjáűra, és gyújtsanak egy gyertyát. Jobbikos politikai kalandorok megvezetett buta ifjoncai pedig ha nem a foci érdekli őket hanem a balhé, menjenek egy üres grundra jó messzire és ott őrjöngjenek.A focit úgysem nézik.
Kvasztics Fedor
2013. augusztus 28. 10:45
Szerintem sem való a futballstadion lelátóján Csatáryt bármilyen összefüggésben említeni. De én már nagyon unom a Wiesenthal központ erőlödését. Hetven évvel a holokauszt után egyre nyilvánvalóbb, hogy munkanélkülévé válnak, ezért nagyítóval keresnek minden olyan lehetőséget hogy létezésüket igazolják. Csatáry bűnössége nem volt egyértelműen bizonyítva, a Wiesenthal központ ebben nem mérvadó, mert ők ebből élnek. Én viszont nem akarok nap, mint nap a holokauszttal kelni és nyugodni. Számomra a történelemnek egy darabja, mit elbeszélésekből ismerek, és amit ma már üzletszerűen használnak fel megélhetési célokra. Lásd a MÁV elleni per Amerikában. Azok számára, akik ma ezt látják, a holokauszt eredeti mivoltában már semmit nem fog jelenteni. Részvétet nem lehet erőszakos eszközökkel kikényszeríteni. Törvényekkel főleg nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!