MSZP: Szükségtelen volt a tankönyvpiac államosítása

2013. augusztus 05. 12:08

Az MSZP szerint felesleges volt a tankönyvpiac államosítása, mivel a tankönyvek nem lettek olcsóbbak és az ellátás sem vált hatékonyabbá.

2013. augusztus 05. 12:08

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja erről a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) budapesti épülete előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján beszélt. Azt mondta: a tankönyvek nem lettek olcsóbbak, sőt az állami Könyvtárellátó a korábbi 11-13 helyett 20 százalékos árréssel terjeszti őket. Hozzátette, hogy utalvánnyal országosan csak húsz kijelölt postán és hét Kello-ponton lehet fizetni, illetve hogy a szülőknek a megszokottnál korábban, augusztus 15-éig ki kell fizetniük a tankönyvek árát.

Az MSZP-s politikus megjegyezte, hogy az államosítás előtt a tankönyvpiacon kisvállalkozások sora versenyzett egymással, ez azonban megszűnt, a Könyvtárellátó helyzete pedig független az általa nyújtott szolgáltatás minőségétől.

Kunhalmi Ágnes több kérdést tett fel a Könyvtárellátó ügyvezető igazgatójának, Arany László Tamásnak. A többi között arra vár írásos választ, miért kérik a szülőktől augusztus közepéig a tankönyvpénz befizetését, miért korlátozzák az utalványos fizetést, illetve hogy mi értelme volt az államosításnak, ha a Kello infrastruktúrája alkalmatlan a tankönyvellátásra, és számos alvállalkozót kénytelen bevonni a feladat elvégzésébe. Feltette azt a kérdést is, mi az oka annak, hogy emelkedett a tankönyvterjesztés árrése.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. augusztus 05. 13:27
És milyen felemelő érzés a könyvek árát előre fizetni! Tiszta népnemzeti!
liberálzöld.
2013. augusztus 05. 13:21
Szükségtelen volt, de elengedhetelen. Zsozsó kell a csókosoknak. Mindenki nem lehet sem trafikos, sem földbérlő!
Obulus
2013. augusztus 05. 12:43
"Az MSZP szerint felesleges volt a tankönyvpiac államosítása" Dehogy volt felesleges. Minden fideszes államosításnak az a lényege, hogy az államosítás után már meg lehet pályáztatni, és a csókosoknak odaadni. Erről szól.
pedroamigo
2013. augusztus 05. 12:28
Jó lesz az! Majd beül vmi spanotok és rögtön lájkolni fogjátok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!