Meghalt Csatáry László

2013. augusztus 12. 08:12

Szombaton, életének 99. évében elhunyt Csatáry László, aki ellen Magyarországon és Szlovákiában is eljárás folyt háborús bűntettek miatt.

2013. augusztus 12. 08:12

A Bors információi szerint életének 99. évében, szombaton meghalt Csatáry László, a kassai gettó egykori parancsnoka. A lap úgy tudja, hogy Csatáryt régóta belgyógyászati panaszokkal kezelték, ám tüdőgyulladást kapott, a szervezete pedig feladta a küzdelmet. Az idős férfi ügyvédje a Borsnak megerősítette a halálhírt.

Csatáry László ellen háborús bűntettek miatt folyt eljárás Szlovákiában és Magyarországon. Ősszel mindkét országban tartottak volna tárgyalást az ügyében. A szlovákiai Kassán már arról döntöttek volna, hogy melyik büntetés-végrehajtási intézetben töltse le életfogytig tartó szabadságvesztését.

A volt csendőrparancsnok a feltételezések szerint szándékosan segíthette tizenkétezer zsidó begyűjtését, kínzását és kivégzését.

A Bors egyébként úgy tudja, hogy egy időközben Kanadában készült hivatalos jelentés ártatlannak minősítette Csatáryt.

Összesen 378 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matyóhimes
2013. augusztus 12. 21:35
Tök jó, hogy egy nácival kevesebb, csak az a baj, hogy nem lett elítélve! Ez az ország szégyene, hogy amikor csak úgy dőltek ki a szekrényből az egyértelmű bizonyítékok, halasztották két évig, amíg meg nem hal... Magyar pancserkedések! Így is túl sok neonáci van Magyarországon, el kellett volna ítélni, hogy lássák, nekik is ez lesz a végük, de így!?!? de mondjuk legalább már majdnem sikerült...
Text adósság
2013. augusztus 12. 21:31
Kohn Zervativ keféli a hugát: -Te Kohni ugyan úgy kefélsz mint apu -Tudom anyu is mondta! prutty!
thymian
2013. augusztus 12. 18:10
"egy időközben Kanadában készült hivatalos jelentés ártatlannak minősítette Csatáryt" Remélem a családja szarrá perli ezt a barom tetves zuroffot. Ha Kanada ártatlannak találta, akkor nehogy már egy kommunista szlotákiai népbírósági ítélet mérvadó legyen.
Thomas Müller
2013. augusztus 12. 17:42
R.I.P. Jó ember volt, a jó oldalon állt. A Zuroffok, Dánielek viszont enyhén szólva nem azok, akik őt zaklatták a hülyeségeikkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!