Meggyanúsították a volt fideszes politikust

2013. augusztus 24. 15:51

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki T. András volt fideszes országgyűlési képviselőt és Újfehértó város egykori polgármesterét – írja az Origo.

2013. augusztus 24. 15:51

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja és a futballpálya építésére kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség T. Andrást, aki 2006 és 2010 között Újfehértó polgármestere, valamint a Fidesz országgyűlési képviselője is volt.

A főügyészség szerint T. András a polgármestersége idején a város temetőjének rekonstruálására, valamint futballpálya építésre kiírt közbeszerzési eljárás során kapcsán megállapodott az M. Kft. ügyvezetőjével, hogy ha a családi házánál különböző munkálatokat (pl. faház építése, térkövezés, kerítésfestés) ingyen elvégez, az ő cége nyeri meg a pályázatot. Mindez meg is történt az ügyészek szerint.

Egy építkezésbe bevont asztalos mesternek azonban nem tetszett a korrupció, és vallomást tett. T. András nem élt panasszal, vallomást tett; és gyanúsított lett az ügyben az M. Kft. ügyvezetője is.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. augusztus 25. 04:44
Már megint hazudik a mandíner ,2007-ben kilépett a Fideszből,azután követte amit elkövetett mint független.Fidesznek semmi köze hozzá, most meg a függetleneket boldogítja ,azok meg az mszp egyik karja.
potyka
2013. augusztus 24. 18:51
:DDDD Ezt a kis faszjankót dobja ki magából a komcsi fityisz? Régi komcsik komolyabb elvtársakat küldtek a gulágra :DDDD
Ëmëhntëhtt-Ré
2013. augusztus 24. 18:06
Hehe, ott a pont!! Erre már egy szava sincs a droidnak...
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 24. 17:48
Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak. Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz. Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket. Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb. Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad. Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!