Megdőlt a napi hidegrekord

2013. augusztus 16. 10:34

A múlt heti melegrekordok után ezúttal a napi hidegrekord dőlt meg: péntekre virradóra 3,3 fokot mértek a Nógrád megyei Zabaron.

2013. augusztus 16. 10:34

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében azt írta: a múlt heti országos tartós forróság után most egy új abszolút minimumrekordot regisztráltak. Hajnalban a Nógrád megyei Zabaron 3,3 fokig hűlt le a levegő hőmérséklete, ezzel 1,5 fokkal megdöntve a 2004-ben mért 4,8 fokos rekordot.

Az előrejelzés szerint a hét végéig nem várható csapadék és fokozatosan melegszik az idő. Pénteken a hőmérséklet délután általában 26 és 29, késő este 16 és 21 fok között alakul.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2013. augusztus 16. 12:12
Hiányzik a renszerből a legfőbb kiegyenlítő dolog a víz!!! Ha kellő felszíni és felszínközeli vizek vannak az megakadályozza a hőmérséklet ilyen mértékű hőingadozást. Valójában ez már a félsivatagi időjárás európa legjobban vízzel ellátott területén... Ezt mesterséges vízhiánnyal lehet csak előidézni!!! Nagyon sűrgős intézkedést kíván a dolog, mert az ökoszisztémasinyli meg, végsősoron mi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!