Die Presse: Bajnai elszámította magát

2013. augusztus 07. 13:01

Alig van esélye Bajnai Gordonnak, hogy a baloldali ellenzék vezetőjévé váljon a Die Presse szerint. Az osztrák lap úgy véli: Orbánnak szabad az útja.

2013. augusztus 07. 13:01

A Die Presse című osztrák napilap szerint Bajnai Gordon elszámította magát: 2012 őszén még reményteli volt fellépése, de most már alig van esélye, hogy a baloldali ellenzék vezetője legyen. Bajnai lendülete elfogyott, pártja pedig hat százalék körül tanyázik. Ezzel szemben Mesterházy Attila MSZP-vezető maga jelentkezett be az ellenzék vezetésére, és nincsen látható ok arra, hogy miért neki kellene Bajnai javára visszalépnie. A szocialisták baloldali témákkal készülnek a 2014-es választási kampányra.

A Die Presse szerint további forró téma Gyurcsány Ferenc és pártja, hogy őket vajon be kellene-e vonni a baloldali összefogásba. A korábbi Gyurcsány-bizalmas Bajnai szerint nem, az MSZP viszont elképzelhetőnek tartja az együttműködést. Ellenzéki összefogás nélkül viszont a Die Presse szerint is biztos, hogy nem lehet leváltani az Orbán-kormányt jövőre.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 10. 08:37
Ez teljesen egyértelmű,hogy összefogás nélkül a baloldali pártoknak annyi esélye van legyőzni Orbánt,mint dobostortában a ritmusérzék.Úgyhogy az összefogás nem csak lehetőség nekik,hanem kényszer.
Text adósság
2013. augusztus 10. 07:58
"Bajnai elszámította magát" Valószínű logarlécet használt a libáknál. Prutty!
ciseaux
2013. augusztus 09. 21:35
A Die Presse téved! Bajnai nem számolta el magát, mert Bajnai nem tud számolni. Illetve biztosan tud (elvégre senki nem lesz csak úgy off-shore milliárdos, mi az hogy, nagyon is...). A gazdái a hülyék, meg azoknak a tanácsadói, akik nem tudják, hogy libatolvajból nem lesz szalonna! ő meg nem akart velük kötekedni, a lóvé így is-úgy is megvan. A Die Presse most írhat egy másik cikket arról is, hogy a Mesterházy hol számolta el magát...is. Mert annak dacára, hogy a 2/3-os Orbán "elfelejtette elszámoltatni" a 2002-2010 közötti időszak kleptokráciáját, a devizahitelesek, a vörösiszap katasztrófa ügye megoldatlan, és a 4-es panama-metrót sem sikerül betemetni, a jelek szerint nyerésre áll 2014-ben...is.
krksziget99
2013. augusztus 07. 16:21
Ki fogja a Bokrost elküldeni az EU-ba ha már nincs MDF? Miből él a sok levítézlett okos megmondóember, a Gergényit kitüntető Demszky, a megélhetési bűnözőt kitaláló volt belügyér Kuncze, hogy többi ingyenélőt ne is említsem.Ki fizeti az ebédjüket talán csak nem mi az adónkból? Pusztuljanak éhen ha már tisztes foglalkozásuk nincs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!