Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Az MTVA elindította a Külhoni Magyar Sajtószolgálatot

2013. augusztus 01. 16:49

Elindította csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Külhoni Magyar Sajtószolgálatot (KMS), így a kms.mtva.hu honlapon külhoni magyar társadalmi és politikai szervezetek, egyházak és nemzetpolitikai szempontból kiemelt intézmények tehetnek közzé híreket, közleményeket.

2013. augusztus 01. 16:49

Az MTVA közleményében emlékeztet arra, hogy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója Tusnádfürdőn július 25-én jelentette be a KMS augusztusi elindítását. A 24. bálványosi szabadegyetem Összefogás a Kárpát-medencében című rendezvényén a médiavezető elmondta, hogy az MTVA mintegy 200 szervezetet keresett meg és kért fel a KMS-ben való részvételre. A kms.mtva.hu honlapon, a Kós Károly Kollégium szellemi védnöksége alatt működő fórumot az MTVA hírügynökségi területe gondozza.

A KMS a magyarság közös információs tere kíván lenni, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a nemzeti hírügynökség közvetítésével tudják híreiket megosztani a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarsággal – írták a közleményben. A KMS legfontosabb partnerei a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács tagszervezetei, a nemzeti jelentőségű intézmények köréből a külhoni intézmények (egyetemek, tudományos intézetek), valamint a határon túli magyar egyházak. Hozzáteszik: a fórum várja azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését is, amelyek a KMS céljaival egyetértenek, szabályzatát elfogadják. Az érdeklődők a honlapról tölthetik le a sajtószolgálat szabályzatát.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2013. augusztus 02. 04:08
Kezdődik kampány...
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 02. 04:08
A maszop és a többi balliberális párt kapcsolatokat épít a külhoni, ottani megszállókkal kolaboráns szervezetekkel. (Híd, RMDSZ, stb.) annak érdekében, hogyan tudnák megkaparintani és elcsalni a magyar kettős-állapolgárok szavazatait. Tessék vigyázni, mert nem ismernek erkölcsi határt!!! Ezek mindenre képesek.
micream
2013. augusztus 02. 04:08
kicsit sokba kerül, hogy a baltás és a bandája külföldön is kampányolhasson, de megérdemli ez a félázsiai népség, hogy fizessenek
ottapont
2013. augusztus 02. 04:08
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!