Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Haza Nem Eladó Mozgalom tüntetői foglalták el az Astoriát

2013. augusztus 20. 17:11

Be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban, az Astoria csomópontot a demonstrálók „elfoglalták” – közölte a BKK kedd délután az MTI-vel. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette: a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre.

2013. augusztus 20. 17:11

A megmozdulás egyik szervezője honlapján azt közölte, nem jutottak be Áder János köztársasági elnökhöz a Haza Nem Eladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének vezetői, ezért ülődemonstrációjukkal fizikailag megakadályozzák a kereszteződés autós forgalmát, s terveik szerint este 8 óráig biztosan folytatják akciójukat. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A demonstrálóknál „kártérítést a becsapott hiteleseknek” és „a devizahitelesek nem akarnak adóforintot” feliratú transzparensek vannak. A rendőrök a helyszínen vannak, de nem avatkoznak be. A mentőket a tüntetők átengedik - tapasztalta az MTI tudósítója.

Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője, a megmozdulás egyik szervezője a helyszínen az MTI-nek azt mondta: érdemi párbeszédet akarnak a devizahitelesek ügyéről a kormányzat és a civilek között, szerintük a bankok érdekeit képviselő „álcivilekkel” folytatott a kabinet párbeszédet eddig. Kilátásba helyezte, hogy ha nem történik előrelépés, más városokban is lezárnak forgalmas csomópontokat. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedd délután az MTI-vel azt közölte: az Astoria csomópontot a demonstrálók „elfoglalták”, s a be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban. A BKK a Facebook-oldalán nem sokkal 17 óra előtt tudatta azt is, hogy az Erzsébet hidat lezárták a forgalom elől, a fővároson átutazóknak az M0-s autóutat ajánlják.

A rendőrség ugyancsak közleményben tudatta, hogy rendezvény megtartása miatt a belváros több pontját időszakosan lezárják. Tilos behajtani az Erzsébet tér felől a Múzeum körútra az Astoria irányába, a Döbrentei tértől az Erzsébet hídra Pest felé, a Kálvin térre az Astoria irányába, valamint a Blaha Lujza térről az Astoria irányába. A lezárás nem terjed ki a gyalogosforgalomra, a közlekedőket az érintett pontokon rendőrök segítik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy az érintett útvonalat a közlekedők lehetőség szerint kerüljék el.

Összesen 360 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2013. augusztus 21. 06:46
Ja Banki Károsultak? Akkor a nevük helyesen Banki Károsultak Háza Nem Eladó. Össze kéne fogni a Bokros Károsultakat, meg a Bajnai Károsultak. Persze akkor az MSZP-Haza Haladás összefogná az Agyi Károsultakat. Prurtty!
Zozzz
2013. augusztus 21. 01:26
Jajj Istenem erről fog szólni a maradék idő. Átlátszó szenvedések, a sok rétegbaromnak aki ilyenkor majd jól öklöt ráz és az utolsó pillanatban leszavaz valami Kupa-Centrum párta, mer' ő annyira más mint a többi. Meg is érdemeljük ha hagyjuk.
Taxin
2013. augusztus 21. 00:36
Félmilliótól egymillió forintig terjedő túlórapénzt fizettek a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársainak a 2006 őszi zavargások idején azért, hogy a tüntetők közt elvegyülve információkat gyűjtsenek - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a titkosszolgálat emberei azt a feladatot kapták, hogy kapcsolatot mutassanak ki a tüntetések szervezői és az akkori ellenzék között. A titkosszolgálati akcióhoz annyi ember kellett, hogy a lap szerint még az elhárítástól nyugdíjba vonult munkatársakat is visszahívtak, hogy ők is elvegyüljenek a tüntetők közt a Kossuth téren és más helyszíneken. http://www.origo.hu/itthon/20101001-magyar-nemzet-millios-tulorapenzert-vegyultek-az-nbhsok-a-2006os-tunteteseken.html
ciseaux
2013. augusztus 21. 00:24
Érdekes! A Mandineres egyelemes májkrém-balfaszok senkit nem akarnak szopatni, meg meg-gergényizni, mikor a Ha-Ha-sok, a melegek, a Hare Krishna-sok, a Munkát-kenyeret éhségmenetelők, vagy az In-Kal Secu zárja le nekik a forgalmat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!