Lopakodó föderáció: csörtető hülyeség

2013. július 17. 13:06

A föderáció terve nem titok, csak a szemétdombi kiskakasoknak most vált kellemetlenné.

2013. július 17. 13:06
Tallián Miklós

„A kormány a lopakodó föderációt nyílt butasággal akarja visszaverni. Legalábbis erre lehet következtetni a miniszterelnök legutóbbi, Európával kapcsolatos okfejtéséből. Nem mintha hinne akár Európában, akár az ellenkezőjében, valószínűleg csak a semmiképp sem közszereplő tanácsadója által kitalált szerepekben hisz, most épp a szabadságharcosnak, mert így fontosabbnak érezheti magát, mint amilyen. Kár, hogy még ehhez is meglehetősen sokat kell torzítani a valóságon.

Kezdjük ott, hogy az európai föderalizmus nem lopakodik, hanem mindvégig nyíltan jelen volt az Európai Unió történetében, annak céljai között. Az Európai Uniót létrehozó maastrichti szerződés szó szerint tartalmazza a közös állampolgárság, a közös kül- és biztonságpolitika, a közös védelempolitika, valamint az egységes intézményrendszer kialakításának igényét. Tessék elolvasni. A szerződés több, mint 20 éve lépett hatályba, Magyarország ennek tudatában csatlakozott az EU-hoz, nagyon helyesen. A csatlakozási folyamat fontos szakaszában épp Orbán Viktor volt a miniszterelnök, ha gondja lett volna ezekkel a kitételekkel, igazán lett volna módja észrevenni őket. (...)

A Fidesz jelenlegi európai pártcsoportja, az Európai Néppárt sem föderáció-ellenes, sőt, a Tavares-jelentés EU-értékeket ellenőrző mechanizmus felállítását javasoló paragrafusát a néppárt is megszavazta, szinte csak a magyar képviselők tartózkodtak. (Igen, meglepő, de a kérdéses paragrafust 593 szavazattal fogadták el. Ismételten: néppárti szavazatokkal is.)”

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
greg
2013. július 17. 19:13
Bár lehet hogy még nem hívják föderáció kiválóan működik. Orbán feladata fiatal fehér bevándorlókkal látni el nyugat európát, itthon pedig a polgárháború előkészítése, ahol majd fel lehet használni a hadi anyagot, újra lehet osztani az erőforrásokat (föld, víz). Mindehhez még tapsolunk is, birka magyarok.
várúr
2013. július 17. 19:01
"Ismételten" hazudik a szerző. MIndenben, mindenről. A tényleges föderációról a legnagyobbat. A Barroso-féle agyamenteken és harmadrangú ződ-ballib küldötteken kívül a kutya se akarja. Sőt, a nem épp haramtgyönge britek inkább a kilépést akarják. Talliánnal még csak vitatkozni sem érdemes.
puszika
2013. július 17. 18:55
Hát kisfiam te vagy nem olvasol eleget vagy "hótt buta" vagy. Nem hogy nem lopakodik a föderáció,de ahányan megszólalnak Brüsszelben erről a témáról,annyi homlok- egyenest eltérő vélemény fogalmazódik meg. Az nyilvánvaló,hogy a szocik,zöldek.komcsik...stb akarják.A nagy elődöktől tanult diktatúra a vérükben van.Milyen jó is lenne/szerintük/Egy helyről vezényelni Európát/nemzetállamoknak kuss!/ Mintha egy Sztálin nevű is erre törekedett volna.Jó,jó fegyverekkel,de manapság a pénnz még azoknál is erősebb. De itt vannak az igen erős nemzetállamok is,akik ellenállnak.Nosza, válasszuk ki a gazdaságilag éppen leggyengébbet/Magyarország,ahol éppen jobbkormány van,ráadásul 2/3-os nyeréssel/,és tegyük tönkre. Első sorban megfoghatatlan, ezer féleképpen magyarázható elméleti kérdések tárgyalásának kényszerítésével.Olyanokkal mint, demokrácia ,fékek-ellensúlyok,alkotmány,sajtószabadság..stb.A meglévő nagyon súlyos gazdasági kérdések megoldása mellett,a meddő szócséplésre sem idejük, sem energiájuk nem lesz.Még fűszerezzük egy kis költségvetési hiánnyal, meg egy kis IMF-el és a magyar kormány bukni fog. Hát nem igy történt.Magyarország egyike lett azoknak, aki legerősebben kiáll a nemzetállamok szuverenitása mellett.Ami legfontosabb,ezt a magatartást díjazzák és egyre több követőnk van. Kedves Tallián Miklós!A főderáció nem valósul meg az Unióban.A szuverenitás annál sokkal erőebb.Ezt, jó ha erősen belevési ballibbant agyába!
magnamater
2013. július 17. 16:41
"Rejtett zsidózásért" már sokaknak kitörték a nyakát - nincs nagyon elrejtve,ki lenne a kis kakas a szemétdombról, s mely ország lenne szemétdombbá minősítve - a belét kéne kitaposni, innen jó messzire rúgni a sértegetőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!