Szeptembertől újra lesz LMP-frakció

2013. július 05. 10:30

Szeptembertől újra frakciót alakíthatnak az LMP parlamenti képviselői, miután az Országgyűlés pénteken elfogadta a házszabály módosítását.

2013. július 05. 10:30

E szerint a jelenlegi 12 tizenkét képviselő helyett már három – ugyanazon országos pártlistáról mandátumot szerző – képviselő is alakíthat frakciót. Az előterjesztő alkotmányügyi bizottság az Alkotmánybíróság áprilisi határozatára hivatkozott: az olyan párthoz tartozó képviselőket, amely átlépte az ötszázalékos parlamenti küszöböt, mindenképp megilleti a frakcióalakítás joga.

Az LMP parlamenti frakciója február 11-ével szűnt meg, miután a 15 tagú képviselőcsoportból nyolcan kiléptek.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. július 05. 18:26
Helyeslem a frakció lehetőségét, mert valóban az LMP szavazói így döntöttek az 5% feletti szavazattal. Az, hogy nem ismerték fel időben, hogy kikkel közösködtek az az ő pechük.
Wendriner
2013. július 05. 18:06
A képen a teljes párt látható?
Tatulus
2013. július 05. 15:54
Ámulok, hogy miféle marhaságokat tud összehordani a ballib, ha nem tetszik neki valami. Itt van ez a Sovereign – „fidesz szállította az lmp-nek a kopogtatókat” – ja, személyesen Orbán Viktor – a hülyeség már színvonalat öltött! Vagy itt ez a CyB gyurcsány fan – jön a szoclib körökben most igen divat „mutyizások”-kal, itt a trafik üggyel – persze, majd a maszopos, ballibsi bagázst jutalmazzuk – nem, mintha a 8 év alatt nem loptatok volna eleget! Nem volt törvénytelen, csak annyira részrehajló, mint a szocik, amikor tehették. (emlékeztetnék Lamperth Mónika beszólására a 2006-os ÖK. Választás után – „Ne féljetek, nálunk van a kasszakulcs” – de ez akkor benneteket nem zavart). Nem tudom CyB honnét szedi a baromságait (maszopos brossurákból?) - milyen kisvállalkozások lettek elárulva? Ellopott javak kizárólag a gyurcsány-bajnai országlás alatt mentek maszopos zsebekbe! Most legfeljebb kimaradtatok a buliból – ja, járna, csak nem jut! Mellesleg Horst_Tappert-el csak egyetérteni lehet – CyB elvtárs a korrekt magyarázatot sem hajlandó elfogadni – ballibes átok a kizárólagosságra törekvés! Valóban, CyB úr – ostoba barom vagy! (előbbi jelző miatt hazaárulónak nem nevezlek). Van itt persze más okos is – Pinter68 előjött az odújából – ugye barátom, akiket idézel, mind maszopos, ballibsi egyén – az előző kártékony banda haszonlesője, mint te is? Mintha nem hallottunk volna annak idején a ballibsi „Hócipő”-nek juttatott milliókról, vagy a jobboldalinak tekintett kirúgott köztévésekről, vagy - ebben személyes tapasztalatom is volt – a magán-nyugdíjpénztári síbolásokról. Már meg se lepődöm, hogy ha államilag megerősített nemzeti bankrendszert akar létrehozni egy nemzeti érzelmű kormány, akkor rögtön betojnak a síboló, langypocsolyában ülő takarékpénztári főnökök! Hiába, ha koncepcióval rendelkező nemzeti kormány van hatalmon, mindjárt felélednek a maszopos reflexek – kinek a seggét fogjuk ezután nyalni, ha itt nem gyarmat leszünk? És igazán Pinter68 – javaslom inkább te költözz egy liberális mocsokkal fertőzött, mássággal dúsított nyugati jóléti államba (ha már a nagy Szovjetunióba nem mentél, mentetek – jól el leszünk mi itt a 2/3-unkkal a keresztény-konzervatív értékrend mellett! CyB elvtársnak is kívánom, boldogan éljen, míg el nem éri a végzete – amúgy jól döntöttél, az ilyenek mint te, valóban nem hiányoznak.
kuwiq
2013. július 05. 13:27
Íme, a magyar diktatúra felfalja gyermekeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!