Rendkívüli működési támogatást kap a BMC

2013. július 08. 10:05

A Budapesti Music Center (BMC) működésének támogatásához 290 millió forintot csoportosítanak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból – olvasható a legutóbbi Magyar Közlönyben.

2013. július 08. 10:05

Az összeg a kormányhatározat szerint erre az évre vonatkozik, folyósítása a nemzetgazdasági miniszter felelőssége. A dokumentum arra is rámutat, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának kell kidolgoznia – hasonló nagyságrendű támogatásra – a hosszú távú szerződést.

A Budapest Music Center alapító vezetője, Gőz László elmondta az MTI-nek, hogy a pénz a működési költségek és programok támogatására egyaránt felhasználható szoros elszámolással, és a fel nem használt részt vissza kell téríteni. A támogatást addig kaphatják, amíg az évi 120 millió forintos kölcsönt törlesztik – tette hozzá.

A mintegy 2,5 milliárd forintos magánberuházáshoz a kormányzat 2012 októberében 500 millió forintos egyszeri támogatással járult hozzá a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből. A BMC épülete 2013-ra készült el, március 23-án nyílt meg.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2013. július 10. 18:27
Kapott. Nem? Mi ezzel a baj.
micream
2013. július 08. 13:53
a baltas fogorvosa is kapott egymilliardot, a magyar fogturizmus fejlesztesere...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!