Megkezdődött a NAV nyári ellenőrzéssorozata Budapesten

2013. július 09. 20:21

Az országos ellenőrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Az adórevizorok és pénzügyőrök július elejétől augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedők adózási fegyelmére is.

2013. július 09. 20:21
Az akciósorozat célja a bevételeiket eltitkolók kiszűrése a fővárosban és környékén, a NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakában várható az adóhatóság közleménye szerint.
 
Pest megyében, a dinnyeszezonra tekintettel, különösen az utak mentén zöldséget-gyümölcsöt árusítók számíthatnak a NAV, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Pest Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek közös ellenőrzésére, de a lovagoltatással, kajak-kenu bérbeadással, kalandpark üzemeltetéssel foglalkozókat is vizsgálják.
 
Pest megyében közel száz horgásztó található, üzemeltetőik adózási fegyelmére, így például arra, hogy a horgászjegyek árusításáról és a halértékesítésekről adnak-e számlát, nyugtát, szabályszerűen foglalkoztatják-e alkalmazottaikat, szintén kiterjed az ellenőrök figyelme.
 
A nyári rendezvények, fesztiválok szervezőitől azt kéri az adóhivatal, hogy amennyiben a jogkövetés érdekében tájékoztatásra lenne szükségük, azt előzetesen kérjék, a NAV segítséget nyújt, de az ellenőrzésekre még a kisebb rendezvényeken is számítani kell.
 
A fővárosban, az idegenforgalmi idényben a taxisokat is ellenőrzi a NAV. A bevételeiket eltitkolók kiszűrésén túli cél az idelátogató külföldiek sérelmére elkövetett visszaélések megakadályozása, az országimázs védelme.
 
Budapest 12 gyógyfürdője és strandja, valamint a területükön tevékenykedő kereskedők, szolgáltatók pedig az adórevizorokkal és a pénzügyőrökkel közösen vizsgálódó ÁNTSZ ellenőrökkel is találkozhatnak.
 
A városnéző túrák, az idegenvezetés, valamint az egyre népszerűbb gasztro-tour rendezvények szervezői sem kerülhetik el a vizsgálódást, ahogy a különböző alakformáló szalonokban is számítani lehet a revizorok megjelenésére.
 
Folytatódik a vendéglátóhelyek és az e-kereskedelem ellenőrzése. Az utóbbinál a fokozott figyelmet az indokolja, hogy az adóhivatal jogsértéseket tapasztalt. 
 
A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága tavaly nyáron több mint 3000 vizsgálatot folytatott le és 60 millió forintot meghaladó mulasztási bírságot szabott ki.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silvester
2013. július 10. 11:35
Kovetelloznek a tanarok,orvosok . Igen adot azt fizetni kell,igy van ez,mikortol Kupa Mihallyal kezdodoen bevezetesre kerult. Sok tudatlan szerint az allam es a kozszolgalat csak ugy penz nelkul mukodtetheto,fentartasahoz pl. az egeszesgugy fenntartasahoz nem,de a gyogyitashoz az adocsaloknak joga van. Az usa/ban ay adocsalas sulyosabb buntetessel jar,mint egyeb buncselekmeny.Nincs is annyi adocsalo,mint nalunk. Meg kell egyszer mar szokni ti.tudatlanok, a torvenyeket be kell tartani. No es az adot mar kirlyok /matyas idejen is fizetni kellett.
kuwiq
2013. július 10. 10:44
A pride valahogy pont kimaradt. Ki érti ezt?
Helló Leó!
2013. július 10. 08:41
Ugye a Józsefvárosi piacra is ki tetszenek menni??? Ahol még akkor sem kapsz számlát, ha nyomatékosan kérsz.
Trükkök Százai...
2013. július 10. 00:52
Söralátét? Keselyűk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!