Kiterjesztik a családi adókedvezményt

2013. július 24. 14:38

Áttekintette a kormány szerdai ülésén a család- és népesedéspolitikai akciótervet, és döntött annak egy eleméről, a családi adókedvezmény igénybevételi lehetőségének kiterjesztéséről – közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.

2013. július 24. 14:38

Giró-Szász András tájékoztatása szerint a döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arra kapott felhatalmazást, hogy ennek figyelembe vételével terjessze be a 2014-es adótörvényeket. A kormány a család- és népesedéspolitikai akcióterv következő lépését, a „rugalmas” gyed kérdését szeptember közepén tárgyalja – tette hozzá a szóvivő.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
painkiller00
2013. július 24. 18:23
A táblázat alapján csak az jön le, hogy az egyébként is jómódúak kaszálnak majd. Miért is?Mer t megérdemlik?
egy vélemény
2013. július 24. 17:33
Az egykulcsos adóról és a gyermekek utáni jövedelamadó kedvezményről szóló törvényt 2010 végén szavazták meg az orbánpárti képviselők. Minimális szakértelemmel és általános iskolai szintű matematikai ismeretekkel azonnal látni lehetett, hogy a harmadik gyermek utáni adókedvezményt csak a kifejezetten magas jövedelműek (ez csak a nagycsaládosok 10%-a) tudják majd igénybe venni. Érdekes ez akkor nem zavarta a képviselőket, elvégre ők természetesen a nagy jövedelműek közé tartoztak. Természetesen ők 2010, 2011 és 2012 évben arcpirulás nélkül vették igénybe az adókedvezményt. Orbán is ezek közé tartozott. Eljött a megvilágosodás ideje vagy csak közeleg az újabb választás?!
pedroamigo
2013. július 24. 17:03
"7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni" Aztán ki fogja pótolni a kieső bevételt, a keleti szél? Vagy lesz megint egy sunyi 1%-os emelés mint két éve?
Secnir
2013. július 24. 16:18
HURRÁ! (és ezt ki fizeti meg és miből?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!