A boldogság trendi

2013. július 26. 10:17

Új trendet mutatnak az örömöt sugárzó posztokból összeálló oldalak a közösségi médiában. Itt a látogatók nem akarnak negatív, kommentárokat olvasni, hanem ki akarják zárni a mindennapok nehézségeit.

2013. július 26. 10:17
Frei Tamás

„A legújabb és rengeteg szempontból nagyon érdekes trend a közösségi médiában, a csak pozitív, boldog és örömöt sugárzó posztokból összeálló oldalak. Ahol a látogatók nem akarnak negatív, szomorú, gyalázkodó és vitatkozó kommentárokat olvasni. Ahol ki akarják zárni a mindennapok keserűségét, széthúzását és konfliktusait. (...)

A közösségi média elemzői szerint a Boldogabban oldal és a hozzá hasonló próbálkozások sikere mögött az áll, hogy a Facebookkorszak állandó bizonyításkényszere sokaknak kezd rettenetesen fárasztó lenni. Nem arról van szó, hogy a Facebookon, a Twitteren vagy például az Instagramon ne lehetne pozitív dolgokról beszámolni, hanem inkább arról, hogy ott valahogy tudat alatt, kimondatlanul azt kell minden egyes poszttal bizonyítani, hogy valami rendkívüli, szuper és másokat vágyakozással eltöltő dolog történt velünk. Az egyszerű, triviális ügyek nem igazán működnek. (...)

Amikor először látogattam meg a Happiert, még kételkedtem. Hiszen olyan könnyen nézzük le a kicsi örömöket, mások apró boldogságát. De aztán magával sodort. Mert hát tényleg, miért is kellene mindig mindenből valami extrakülönlegesnek történnie ahhoz, hogy élvezni tudjuk az életet?”

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislevin
2013. július 26. 19:25
"Ahol ki akarják zárni a mindennapok keserűségét, széthúzását és konfliktusait..." Én erre a kocsmát használom. És mivel a Tisztelt Törzsközönség hasonlóan viszonyul a témához, ezért ezt nagy hatásfokkal tudom realizálni.
IgazságosIzomViktor.
2013. július 26. 19:21
És ezekből a csak pozitív híreket cserélő állampolgárok lesznek azok,akik mély depresszióba esnek amikor értesülnek a valóságról.
kukagyerek
2013. július 26. 19:14
"..hanem ki akarják zárni a mindennapok nehézségeit." A struccmadár is ezt az életszemléletet vallja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!