Bajnai: Nem az EU-tól, hanem Orbántól kell félni

2013. július 04. 09:42

A volt miniszterelnök arról beszélt az ATV műsorában, hogy Orbán Viktor a szabadságharcot helyezi előtérbe, és félrevezeti az embereket a saját hatalmának érdekében.

2013. július 04. 09:42

Bajnai Gordon szerint közömbös, hogy Magyarországon milyen határozatot fogadnak el. Félrevezetés van, Orbán a saját hatalmáért harcol, hogy elvehessen trafikot, földet, vagy talán patikákat, illetve a „takarékszövetkezet részjegy tulajdonosoktól a tulajdonukat leértékelhesse”. Annyi hatalmat akar Orbán megtartani, amivel az emberek életét totális kontroll alatt tarthatja. Így nem az uniótól, hanem Orbántól kell félni – fogalmazott.

Orbán elkezdett egy hosszú kitartó menetelést kifelé az Európai Unióból”, de neki erre nincsen felhatalmazása és Magyarországnak elemi, nemzeti érdeke, hogy oda tartozzon. Megvan a kétharmada hozzá, hogy írjon ki népszavazást arról, szeretnénk-e az Európai Unióba tartozni. Ezt egy bizalmi szavazásnak tekinteném a kormánnyal szemben. És ha most nem teszi meg, akkor 2014-ben erről is szavaznia kell a választóknak, és el kell dönteni, hogy Ausztriához, vagy Ukrajnához akarunk-e közeledni – véli Bajnai.

Bajnai szerint Orbán a választások előtt főtémává a szabadságharcot kívánja tenni. Az emberek szabadságharcos lelkületére épít, akik azonban belerokkannak ezekbe a harcokba, és csak romok vannak Magyarországon. „Tudja, ki jár jól? A hadvezér, a zsoldosok, meg a hadibeszállítók” – mondja a volt miniszterelnök a trafikügyre, a földügyekre, és arra, hogy a kormány nem fog együttműködni a bizottsággal, aki vizsgálja a Tavares-jelentést.

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik