4K!: Egységes utazási kedvezményt a diákoknak és a nyugdíjasoknak!

2013. július 10. 15:26

A 4K! szerint azonos megítélés alá kell esnie a diákoknak és a nyugdíjasoknak a közösségi közlekedésben.

2013. július 10. 15:26

A 4K! szerint a 65 év felettiek ingyenes utazását a Horn-kormány vezette be szavazatszerző kampányfogásként, amit azóta sem mer senki megkérdőjelezni. Úgy gondolják, ez a magyar politika egyik nagy tabuja, és helyre kell állítani a generációk közti szolidaritást: egységesen kell kezelni a diákoknak és a nyugdíjasoknak járó kedvezményt.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2013. július 11. 13:25
http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/kulonos_dolog_derult_ki_a_magyar_nyugdijakrol.1.186488.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
DFK
2013. július 11. 13:10
ebben most igaza vana 4K-nak. ma a BKV-n egy nyugdíjas bérlet olcsóbb, mint egy diák bérlet (!). A 65 év felettiek ingyen utazását meg semmi sem indokolja. És tegyük hozzá, hogy a nyugdíjakat minden évben emelik, ha nagyobb az infláció a tervezettnél, akkor pót-emelik. Közben az aktívak közül nagyon sokan 8-10 éve nem láttak egy fillér emelést sem.
Akitlosz
2013. július 11. 01:58
Szerintem pedig nem. Egészen más kategória a diák, mint a nyugdíjas. Véletlenül sem szabad egységesen, ugyanúgy kezelni őket. Amúgy nagyon nem úgy tűnik, hogy a generációk közötti szolidaritás beszélne a szerzőből.
Békafa őrnagy
2013. július 10. 22:45
A Négy Kás kölkökre az alábbiak nyilván nem vonatkoznak majd, de a többiek előbb olvassák el, aztán vonogassanak meg az öregektől bármit: Egy hazai tanulmány szerint két évtized múlva akár több százezer is lehet azoknak a száma akik nyugdíj nélkül maradhatnak. Azonban ebben az esetben nem a társadalom elöregedéséről van szó, hanem az eltartottak számának növekedéséről. Ugyanis aki huzamosabb ideig munka nélkül marad vagy esetleg egyéb okok következtében kikerül a járulékfizetők közül az a minimálnyugdíjhoz szükséges szolgálati időt se lesz képes felmutatni. Így a jövőben másfél-kétmillió ember maradhat támasz nélkül. http://alfahir.hu/node/18829
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!