Simon András is távozik az MNB-ből

2013. június 13. 14:27

Megerősítette csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy távozik pozíciójából Simon András kommunikációs igazgató.

2013. június 13. 14:27

Az Origo hírportál szerdán – forrás megjelölése nélkül – írta meg, hogy  „kirúgták az MNB kommunikációs vezetőjét, Simon Andrást”, akit még „az MNB korábbi vezetője, Simor András vitt a jegybankhoz”. Az MNB csütörtökön arról számolt, be, hogy Simon András közös megegyezéssel távozott a jegybanktól.

A szervezet a lépést költséghatékonysági programjával magyarázta. „Átszervezéssel, feladatkörök átcsoportosításával, munkafolyamatok hatékonyabbá tételével újabb költségcsökkentést értek el” – közölte a jegybank, amely arról is tájékoztatott, hogy az átszervezés eredményeként a Kommunikációs Igazgatóság megszűnt, feladatköreit a kommunikációs főosztály veszi át.

Simon Andrást 2010-ben nevezték ki a jegybank kommunikációs igazgatójának. Korábban a Magyar Telekomnál töltött be hasonló tisztséget.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2021. december 14. 10:42
Mért,a volt moszkvai tudósító.a hardymisa- meddig is lehetett a reptéri főkummuni-kátor?...
csenge
2013. június 13. 17:52
Az lett volna megmagyarázhatatlan, ha Simont a helyén hagyják.
balint60
2013. június 13. 16:30
És ebben mi a hír? Nyilvánvaló, hogy egy olyan kiemelt jelentőségű intézménynél, mint az MNB, a szóvivőnek az elnök bizalmát élvező személynek kell lennie; a szóvivő "hallgató", azaz nem szavazó résztvevője a legfelső vezetői megbeszéléseknek és elvárt tőle a vezetés szakmai koncepciójával való azonosulás is. Logikus és természetes lépés.
GáborGábor
2013. június 13. 15:11
Gondoljunk csak bele, mennyire lett volna hiteles Simon amint éppen indokolja az újabb kamatcsökkentés szükségszerűségét és a jegybanki beavatkozás fontosságát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!