Semjén: A magyarság csak egészében tud megmaradni

2013. június 04. 19:37

Semjén Zsolt szerint a magyarság csak egészében, a nemzetrészekkel együtt tud megmaradni. A miniszterelnök-helyettes kedden Pécs-Vasason, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta: van realitása a nemzet megmaradásának és az identitás erősödésének.

2013. június 04. 19:37
Utalt rá, hogy Magyarország ennek érdekében tette lehetővé a kettős állampolgárságot, az iskolások külhoni magyar területekre utazását, ezért harcol az autonómia megadásáért, és szorgalmazza a testvérvárosi kapcsolatok kialakítását, ápolását.
 
Semjén Zsolt a vasasi római katolikus templomban mintegy száztagú hallgatósága előtt a magyar állampolgárság megadását a világ bármely pontján élő magyaroknak, a nemzet határok feletti, közjogi újraegyesítésének nevezte. Eddig 450 ezren adtak be állampolgársági kérelmet, és ez év végére a félmilliomodik új magyar állampolgár is leteheti esküjét – mondta.
 
A politikus a külhoni magyarok területi vagy kulturális autonómiájával kapcsolatos törekvésekről szólva megjegyezte: a magyarság soha nem kért, követelt olyat, ami Európában ne volna elfogadott más nemzeteknél, nemzetiségeknél. „Ragaszkodni kell hozzá, az önbecsülésünk miatt is, mert ami másnak jár, az nekünk is jár” – jelentette ki.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. június 05. 10:27
Ez a zsóti gyerek olyan okos,csak egy kicsit sok adóforintunk bánja ezt a géniuszt!
kukagyerek
2013. június 05. 09:51
2004. december 5. hol voltál a bandáddal együtt?
pedroamigo
2013. június 05. 08:34
"Semjén Zsolt szerint a magyarság csak egészében, a nemzetrészekkel együtt tud megmaradni." Aha. Szal ha holnap vmi oknál fogva eltűnnének a nemzetrészek akkor megszűnne a magyarság. Aha. Biztos doktorált...
Shom_Ford_All
2013. június 05. 07:16
"mintegy száztagú hallgatósága előtt" Pécsen ennyi KDNP-és van. Lepkesúlyú párt egy bálnasúlyú vezetővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!