Posztumusz Zala megyei díszpolgár lesz Szalai Annamária

2013. június 14. 10:06

Posztumusz Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozza a Zala Megyei Közgyűlés Szalai Annamáriának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács áprilisban elhunyt elnökének – közölte a megyei önkormányzat pénteken az MTI-vel.

2013. június 14. 10:06

A Zala Megyei Közgyűlés csütörtökön zárt ülésen döntött a díszpolgári cím adományozásáról és a megye idei díjairól, amelyeket szeptemberben adnak át. Szalai Annamária Zalaegerszegen született, politikai pályafutását a Fidesz zalaegerszegi csoportjának alapító tagjaként kezdte. A városi közgyűlésben 1994 és 1998 között önkormányzati képviselőként tevékenykedett, egy cikluson keresztül tagja volt a Zala Megyei Közgyűlésnek, 1998-2004-ig pedig országgyűlési képviselő volt.

2004-től az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjaként dolgozott. 2010. augusztus 11-i hatállyal kilenc évre nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök az NMHH elnöki posztjára, majd ugyanabban az évben október 11-én ő lett a médiatanács elnöke. Szalai Annamária méltósággal viselt, súlyos betegség után 51 éves korában, április 12-én hunyt el.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. június 16. 12:02
Ez helyes. Halottal csak jót, vagy semmit. Csak két - apró - kérdésem volna: Mivel érdemelte ki a néhai ezt a gesztust? És ez mennyire tükrözi a zalaiak véleményét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!