PM: Kell védmű a Rómaira, de nem mindegy, milyen

2013. június 12. 10:05

A Párbeszéd Magyarország fővárosi politikusai szerint senki nem kérdőjelezi meg a Római-part és Csillaghegy árvízvédelmét, az viszont kérdés, hogy milyen a jó terv.

2013. június 12. 10:05

Somfai Ágnes a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, olyan tervet kell elfogadni, amely megőrzi Budapest utolsó természetes partszakaszát, és nem véd meg spekulációs céllal megvalósult épületeket. A képviselő hozzátette: az árvíz rávilágított, hogy Budapest gátjai nagyon rossz állapotban vannak, és azt sem tudni, hogy mennyibe kerülne a felújítás, mert a forráskivonás miatt a tervek elkészítésére sincs pénz.

Kaltenbach Jenő azt kifogásolta, hogy egy olyan „minimum vitatott” múltú személyről, mint Tormay Cécile íróról közteret nevezzenek el. Ezzel a lépéssel a képviselő szerint a szabályokkal is szembe mennének, amely kimondja, csak köztiszteletben álló személyekről lehet közterületet elnevezni. A közgyűlés szerdai ülésén Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére újratárgyalják a Tormay Cécile íróról, műfordítóról történő közterületi elnevezést.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. június 12. 11:19
Laikusként, mikor megnéztem a szentendrei mobil gátat, majdnem biztos voltam benne, hogy ez nem bírja ki egy tetejéig érő víz nyomását. A tények meggyőztek. Működik a dolog! Azt hiszem az egyéb példák (németország, ahol több kilométeres szakaszon ilyen gáttal védekeztek sikeresen) csak erősítik azokat, akik erről döntenek.
miloka
2013. június 12. 10:36
Ezek a PM-esek egy polihisztorok. Vannak vagy 8-10-en, de minden területen osztják a szakmai tanácsaikat. Állandóan okoskodnak.
nyugalmazott tanár
2013. június 12. 10:27
Ennek a kérdésnek van egy szakmai oldala és egy felelősség felöli oldala. Amikor katasztrófahelyzet elleni védelemről van szó, akkor nincsen helye az ökörködésnek. Ezért ez nem "szavazás", hanem szakmai alapon dönthető el. Bármilyen döbntés születiuk, valamilyen szempontot fel kell áldozni a biztonság érdekében. És a hőbörgők akkor arra a szemponta hivatkozva fognak majd károgni. De a fővárosnak most ebben semilyen ürüggyel nem szabad engednie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!