Minden rekordot megdöntött a Duna

2013. június 10. 20:59

A dunai árhullám szintje a Budapest feletti szakaszon mindenhol meghaladta a valaha mért legmagasabb vízállást, és az eddigi tetőzések a fővárostól délre lévő szakaszon is megdöntötték a korábbi rekordot.

2013. június 10. 20:59

Az Országos Műszaki Irányító Törzs közleménye szerint ezért volt szükség arra, hogy a kormány tizenkét, a fővárostól délre fekvő, Duna menti járásra is veszélyhelyzetet hirdessen. Emlékeztettek: Pintér Sándor belügyminiszter indítványának egyhangú elfogadásával az Országgyűlés felhatalmazta a kormányt, hogy a a Duna áradása miatt múlt kedden elrendelt veszélyhelyzetet július 19-éig meghosszabbítsa.

Közölték, hogy az OMIT szakemberei már felkészítették a védekezésben részt vevő egységeket a tetőzés után várható árvízi jelenségek kezelésére. Kitértek arra is, hogy töltésfeltáró szakcsoportot rendeltek ki az elsőrendű állami és az önkormányzati védművek kritikus szakaszainak vizsgálatára.

A szakcsoport folyamatos jelentéseivel segíti az OMIT munkáját. A tájékoztatás szerint a törzs az eddig a felső szakaszon szolgálatot teljesítő szakembereit szükség szerint a Budapest alatti védekezési helyekre irányítja át. Megtették az előkészületeket a főváros alatti térségben a védelmi szakaszok súlypontjainál kialakítandó további hét homokzsáktöltő telep mielőbbi üzembe helyezésére is.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2013. június 11. 07:21
Nem olvastam sehol ezirányú fejtegetést, de nem furcsa, hogy a magas tudású németeknél úszik minden, nálunk meg nem? Vagy a folyó felső szakaszán nagyobb az ár, mint lentebb?
miloka
2013. június 11. 05:52
Egy idős bácsi mondta, és nagyon igaza van: A Duna most visszaköveteli ilyenkor, árvíz idején, azt a területet, amit elvettek tőle. Ezen azért érdemes elgondolkodni.
csepeli
2013. június 10. 22:29
Most már úgy van Pesten az ár is, mint a rezsi.
hátakkor
2013. június 10. 21:31
Régis székely vicc: Bátyám nagyon szépek a juhai! A fehérek szépek. Hát a feketék? Azok is szépek. Azt milyen a gyapjok? A fehéreké szép. Hát a feketéké? Azoké is. Azt hogy tejelnek? A fehérek szépen. Hát a feketék? Azok is. Oszt' kié a fehér juhok? Az enyimé. Hát a feketék? Azok is..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!