Milliós állami támogatás Gipsz Jakabnak és Hát Izsáknak

2013. június 13. 11:13

Több millió forintot nyert el a Nemzeti Együttműködési Alapból egy 2011-ben bejegyzett egyesület, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület – írja a VG. A szervezet a bírósági adataiban Gipsz Jakabot, Iksz Ipszilont, Piros Aranyt és Hát Izsákot nevezte meg tisztségviselőként.

2013. június 13. 11:13

A VG arról ír a Commmunity.eu nyomán: a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület több mint 20 milliós támogatást kapott a Nemzeti Együttműködési Alapból. Az egyesület bírósági adataiban Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák van megnevezve tisztségviselőként.

A 2011 júliusában bejegyzett szervezet először 2012 nyarán 3,5 millió forintot, majd 10 millió forintot, később további 4,5 milliós támogatást kaptak. 2013-ban eddig 3,5 millió forintra pályáztak, és meg is kapták az összeget.

Az egyesület honlapján a bírósági adatokkal szemben már valódibbnak tűnő nevek szerepelnek.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. június 13. 14:44
A Jakab meg az Izsák azok nem férfinevek? Férfiak vezetnek egy női egyesületet? Amúgy nyilvánvaló, hogy az ilyen "közhasznú" egyesületek a közpénzek ellopására jönnek létre. Amúgy nem az állam dolga lenne az ilyen civil? szervezetek, egyházak stb. pénzelése.
korona
2013. június 13. 13:25
Az a tragédia, hogy egyre gyakoribbak az ilyen abszurditások. De hát mit várhatunk ezektől a kommunizmusból keresztényekké megtért cselédutódoktól. Semmi jót. Egyre fokozódik a hülyeség, meg a pénz elherdálása, de azt "megmagyarázzák", és a "nép" rábólintva megérti. Bitangságok vannak folyamatban. Ennek jó vége nem lesz, addig is a hányinger kerülget.
kamasuka
2013. június 13. 12:51
Ennek a Betlen Annának szólni kellett volna, hogz szuperfüggetlenként ne csak a HVGben, Népszavában, Népszabóban, Indexen, Origon, Amerikai Népszavában, a SZEMA lapjában, és más ingencsak jobboldali médiafelületen publikáljon, akkor talán beszopták volna a szuperfüggetlenségét. Egyébként meg ez a hír annyira kamuszagú, hogy az nem lehet igaz. De, hogy a ballibbant bloggermajmok hetekig rugóznak majd rajta, arra rátenném az életüket is.
Berecskereki
2013. június 13. 12:11
:DDD Röhejesek a T. médiamunkások. Amennyiben járatosak lennének, vagy egy kicsit gondolkodnának, mielőtt valamit leírnak, akkor a szöveges beszólóból rájöhettek volna, hogy nullás értékű kimutatásokat adtak le a mintatár felhasználásával. A szöveges beszámoló 6. pontja tartalmazza, hogy nem történt a tisztségviselők részére kifizetés. A közhasznú jelentés mintatárában lévő nyomtatvány - http://www.esza.hu/dokumentumok/minta-kozhasznusagi-jelentes_355 - tartalmazza az ominózus neveket. Legfeljebb azt lehetne megemlíteni, hogy a beadáskor miért nem törölték a mintatár fiktív neveit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!