Így emelkedik a tranzakciós adó

2013. június 19. 11:03

Évi több ezer forinttal növekedhetnek a háztartások kiadásai a tranzakciós adó emelésével.

2013. június 19. 11:03

Bár a rezsicsökkentés erősen csökkentette a háztartások rezsikiadásait, a tranzakciós adó több ezer forint pluszkiadást jelenthet számukra évente, ha a bankok áthárítják annak költségeit az ügyfeleikre.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy vélemény
2013. június 19. 19:15
Annyira szegényes és parasztvakítás, ahogy ez a csomag a kamatadó emelésér végrehajtja. A kamatadó ugyanis az SZja törvényben szerepel és a "nemzet kormánya" természetesen az emberek adóját nem emeli meg. Ráadásul a 16%-os kamatadó megemelése után hová is tűnne az egységes egykulcsos jövedelemadó, a vezér vesszőparipája? Ezért "kamatjövedelem adóalapként meghatározott összege után a magánszemély 6 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulást fizet." Ez már egyszerúen röhej, azért talán ennyire nem kellene hülyének nézni az embereket.
potyka
2013. június 19. 16:56
Szegény bankok, nem tudnak többet vállalni. 3 + 6 ezrelék tragédia :D Az Usa-ból kapott pénzem 10%-át veszik le szolgáltatás díjként :( szemét bankok! fujj
IgazságosIzomViktor.
2013. június 19. 16:19
A rezsicsökkentésről Rogán "egyébként"Antal azt mondta hogy 80-100 ezer Ft ot spórol meg vele egy átlagcsalád.Havi kb 8 ezret csak a villanyom meg a gázon.Ki veszi ezt be?Ez nálunk pl a gáznál éves átlagban ezer Ft,a villanyra 800 Ft.Az 1800.Hol van az a 8 ezertől? Nem csak a tranzakciós adó itt a baj.A telefonadó miatt is,a magyar mobilpercdíjak is a csillagos egekben vannak.Szerintem a legdrágábbak európában.Azonkívül folyamatosan emelkednek az élelmiszerárak.Töretlenül.És ez a fajta rezsicsökkentés nemhogy nem javít az emberek helyzetén jelentősen,de a szolgáltatókat is nehéz helyzetbe hozza.Egyébként valóban sok maradt náluk,de a 10% os kényszercsökkentés olyan hatalmas terheket rakott a nyakukba,hogy az a nagy extraprofit már rég sehol sincs.Ez a rezsicsökkentés az évszázad legnagyobb átverése,és hosszú távon tarthatatlan és káros.
tatka46
2013. június 19. 15:47
Nem tudom ki lehet ez a nyugalmazott tanár,a piacon vehette a diplomáját az biztos, hogy lehet valaki ennyire agyament, hogy lehet valaki ennyire Orbán segg nyaló, miért nem hiszi el, hogy ezek az adó emelések a lakosságra hárulnak át nem is kis mértékbe. Nem hiszem,hogy nős lenne, mert az asszony pofán is verné ha azt merné mondani, hogy ez neki nagyon jó.Tényleg nem igazi tanár, mert ha az, akkor jajj a tanárképzésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!