Birtokmaximumot javasol az LMP

2013. június 10. 13:59

Az LMP 1200 hektáros abszolút birtokmaximum bevezetését szorgalmazza – jelentette ki hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András.

2013. június 10. 13:59

Közölte: pártja előírná, hogy ötszáz hektár felett senki sem juthat állami földhöz, valamint a földtörvényt kiterjesztené az állami földekre is. Egy ötéves átmeneti időszak után olyan visszamenőleges birtokszabályozást vezetnének be, amelyik kiterjed a korábban megszerzett birtoktestekre is – mondta a független képviselő.

A helyi földbizottságoknak minden adásvételi és haszonbérleti szerződés esetében legyen együttműködési és vétójoga – sorolta tovább javaslataikat. Hozzátette: arra is kérik a kormányt, hogy haladéktalanul terjessze a Ház elé az új szövetkezeti törvényt.

Az LMP társelnöke azt mondta, hogy a 2014-es választásokon ezeknek az elképzeléseiknek a végrehajtására kérnek majd felhatalmazást. Közölte: a parlament hétfőn tartotta volna az új földforgalmi törvény zárószavazását, de azt „váratlanul elhalasztotta a kormány”.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcolt
2013. június 10. 16:41
Különben az LMP és a Jobbik aggódását azzal kapcsolatban, hogy esetleg nem magyar állampolgár vesz földet nem osztom: ha helyben lakik egy holland vagy egy pakisztáni és ott gazdálkodik, nincs semmi baj. A jelenlegi gazdálkodók őseinek úgy 100%-a is ilyen betelepüléssel került ide. Persze távoli nagy cégek ne vehessenek földet, de ez a közeli nagy cégekre is igaz.
kjkj945
2013. június 10. 16:04
És akiknek már most több van azokkal mi is lesz??? Pl. a 90 után lett zöödbárók???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!