Befejeződött a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat

2013. június 04. 13:54

Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője szerint Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához minden valószínűség szerint az vezetett, hogy kevés folyadékot vittek magukkal.

2013. június 04. 13:54

Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához minden valószínűség szerint az vezetett, hogy kevés folyadékot vittek magukkal – mondta el Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője kedden a ferihegyi repülőtéren, miután hazaérkezett Nepálból. A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat nem folytatódik. Közölte: nála vannak azok a fotók is, amelyeken egyértelműen felismerhető Kiss Péter holtteste a Kancsendzöngán.

A fiatal hegymászó nem mindennapi módon visszaindult Erőss Zsoltért, „sajnos abban tapasztalatlan volt, hogy 8000 méter felett nem lehet emberségesnek lenni” – jegyezte meg Kollár Lajos. Elmondása szerint a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíció a Kancsendzönga tragédiával végződött meghódítása után befejeződik, egyelőre nincsenek olyan kaliberű hegymászók, akik képesek lennének a feladatra. Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek május 20-án sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára, eltűnésüket két nappal később jelentették be.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2013. június 04. 16:05
Kiváló emberek voltak, ez vitán felül áll, Isten nyugosztalja őket! Mindazonáltal én, magyar emberként egyetlen (családos) honfitársamtól sem várok el lehetetlen küldetéseket egy (hamis) magyar "küldetéstudattól" vezerélve. Az én felfogásom szerint - és elnézést, ha valakit megsértek - valahol itt kezdődik a fasisztoid gondolkodás. Nem gondolnám, hogy e tekintetben versengenünk kellene más nemzettel, és azt sem hiszem, hogy Erőss Zsolt felsőbbrendű ember lenne, amiért - mint egyesek ezen a portálon kifejezésre juttatták - le kellene becsülnünk más emberek, családapák hétköznapi munkáját, küzdelmeit. Zsolt kitartása, állhatatossága követendő, konkrét cselekedete nem. A sportba nem szabadna így belehalni; a természet törvényeit, melyet mindannyian megtanultunk az iskolapadokban, viszont minden körülmények között tiszteletben kell tartani.
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 04. 14:56
hó nem volt a hegyen?
Django
2013. június 04. 14:48
Remélem pár hónap múlva, amikor elmúlik a gyász felülvizsgálják ezt az álláspontot. Két 8000-es maradt, kár lenne itt félbehagyni.
gudmen
2013. június 04. 14:47
eröss zsolt magán kivül 6 vagy 7 embert vitt el a hotemetöbe? fiuk egyelöre fujjatok egyet.. nem 8000 méteren kell meghalni, hanem itt életben maradni..sajnos, hirtelen nem is tudom melyik a az embertprobálobbb feladat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!