Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Balog: Az Új nemzedék program esélyt ad a hátránnyal indulóknak

2013. június 25. 18:35

Az Új nemzedék jövőjéért program esélyt teremt azoknak, akik valamilyen hátránnyal indulnak az életben – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a programról tartott keddi sajtótájékoztatón, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) nulladik napján Zánkán, az Új Nemzedék Központban.

2013. június 25. 18:35
A miniszter közölte, a program fő célja a fiatalok segítése jövőképük megfogalmazásában, illetve felkészítésük a zökkenőmentes munkaerő-piaci belépésre.
 
A kétéves projekt három területen – az ifjúságsegítő intézményrendszer fejlesztése, a korosztályos kommunikációs platformok egységesítése, az ifjúsági szolgáltatások bővítése – valósít meg összehangolt intézkedéseket – tette hozzá.
 
Balog Zoltán kitért arra, hogy az EFOTT története 37 éves múltra tekint vissza, és a rendezvényen olyan értékek vannak jelen, mint a minisztériumban: kultúra, zene, színház, sport, civilek. 
 
Fontos, hogy a nemzeti ifjúsági stratégia valóban megvalósuljon – mondta. A kormány ifjúságpolitikai intézkedései közül két projektet emelt ki. Az egyik, a Start-program keretében pályakezdő, 25 év alatti fiatalok számára biztosítottak a munkába lépéshez adó- és járulékkedvezményt, ennek köszönhetően 2012 végéig 28 ezer fiatal jutott munkához, és szeretnék ezt 200 ezerre növelni. A másik, európai uniós projekt a hátrányos helyzetű fiatalok munkába állását segíti, erre 22 milliárd forint áll rendelkezésre.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!