Az új nemzetbiztonsági törvény miatt aggódik Scheppele

2013. június 18. 14:34

A Princetoni Egyetem jogászprofesszora Paul Krugman blogján Újjáéledő 1984, Magyar kiadás címmel írt posztot az új magyar nemzetbiztonsági törvényről.

2013. június 18. 14:34

Az új magyar nemzetbiztonsági törvény „nem korlátozza a megfigyelést a titkok kiszivárogtatására vagy megvesztegetésre vonatkozó bizonyítékokra”, annak hatásköre a jelek szerint inkább bármi olyasmi megszerzésére terjed ki, ami kompromittáló lehet – írta Kim Lane Scheppele, a Princetoni Egyetem jogászprofesszora a Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász The New York Times blogján hétfőn megjelent, Újjáéledő 1984, Magyar kiadás című vendégpublikációjában. Scheppele úgy véli, mivel a magyar megfigyelési program kiterjed a telefonbeszélgetések tartalmára, az e-mailek elolvasására és az állami tisztviselők házának bepoloskázására azért, hogy lássák, mit csinálnak, „itt különleges veszélyek vannak”.

„Mi akadályozza meg a magyar kormányt abban, hogy zsarolja az embereket azzal, amire rábukkant? Mi tartja vissza a magyar kormányt attól, hogy tisztán politikai információ alapján lépjen fel (például kirúgjon valakit a kormány bírálatáért)? A törvény nem tartalmaz jelentős védelmet az ellen, hogy a megszerzett információt politikai és személyes okból használják fel, és nem kínál fel olyan eljárásokat, amelyek megbízhatóan korrigálnák a hibákat” – írta az amerikai professzor asszony.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. június 18. 20:16
Magyar? Nézzél már körül Kubában, és keresd a narancssárga ruhás emberkéket! Faszfej!
Monkey4you
2013. június 18. 17:44
Ne pofázz kurva! Az amcsik az egész világot lehallgatják! Azért kit itéltek már el?
OberEnnsinnen
2013. június 18. 17:25
Ha valakit beprogramoznak, az meddig tart? Scheppelénél fokozottan kérdőjeles a dolog, mert ő láthatólag a "fejével, eszével" próbálkozik, - hol van a női megérzés?
Senye Péter
2013. június 18. 17:04
Dr Scheppele emberjogi csúcsteljesítménye az volt, hogy kiállt a földalatti állomáson sült krumpli evésért letartóztatott Ansche Hedgepoth védelmében. Jobb lett volna, ha marad azon a szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!