Állami mini légiflotta jöhet

2013. június 18. 15:12

A Népszabadság arról ír: kiírták a hivatalos pályázatot a kormány által tervezett állami légi szállító flottához szükséges repülőgépek beszerzésére.

2013. június 18. 15:12

A NOL arról ír, két csomagban lehet pályázni. Vagy két személyszállító és egy személyszállításra is alkalmas teherszállító repülőgépet, vagy egy személyszállító és két darab személyszállításra is alkalmas repülőgépet lehet ajánlani. A szerződés határideje 2013 utolsó napja. A repülőgép-beszerzésre ötmilliárd forinttal kalkulál a honvédelmi tárca.

A HM a Népszabadsággal azt közölte: a Malév megszűnésével olyan, az ország szempontjából stratégiai fontosságú képesség tűnt el, amelyet szükséges pótolni. Egy a katonai, állami és civil igényeknek megfelelő, a nemzetbiztonsági szempontokat is figyelembe vevő légi szállítási megoldási javaslatról van szó állami légi járművel, katonai üzemeltetésben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. június 19. 00:08
Mekkora szükség is van erre....Ezért (is) kell a megszorítás??
Endre2013
2013. június 18. 19:53
"Ötmilliárd forinttal kalkulál a honvédelmi tárca" Vagy elírták egy nullával vagy kis, használt libakergetőket veszunk.......fasza
GáborGábor
2013. június 18. 16:06
Remèlem ez csak az elsô lèpès, majd tôkebevonàssal akàr igazi lègiflottàvà, akàr a Malèv utòdjàvà növi ki magàt! Hajrà!!!
GáborGábor
2013. június 18. 16:05
Remèlem ez csak az elsô lèpès, majd tôkebevonàssal akàr igazi lègiflottàvà, akàr a Malèv utòdjàvà növi ki magàt! Hajrà!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!