Százezrek szorulnak szociális bérlakásra

2013. május 31. 09:21

Félmillió lakás áll üresen, melyek ötöde önkormányzati tulajdonú, miközben 300 ezer család képtelen fizetni a lakáshitelt, vagy a piaci bérleti díjat.

2013. május 31. 09:21

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2013. június 02. 09:34
Áh, az MSZP-s önkormányzati ingatlanmaffia meg a zsidó sirály-csávók hatékonyan einstandoltak jónéhány jelentőset közülük...
Potymog
2013. június 01. 22:23
"Félmillió lakás áll üresen" Mert kevéssé vonzóvá, majdhogynem élhetetlenné tették Budapestet. Ahelyett, hogy életteret biztosítanának az embereknek, elüldözik őket onnan. Mikkel? A kisvállalkozókat, üzletek tulajdonosait nagy adókkal sújtják, annak ellenére, hogy egyre népszerűtlenebbek a belvárosi boltok. Budapest belsőbb kerületeibe merészkedő gépkocsik tulajdonosaitól borsos árakat kérnek a parkolásért, és nem csak a túlzsúfolt, legfrekventáltabb helyeken. A tömegközlekedést nagyon megdrágították, ami ráadásul sok esetben lassú és zsúfolt is. A távolsági buszokat, melyek az embereket szállítanák be a városba, egyre jobban kiszorítják (pl. a váci vonalról valamikor a körútig szállították az utasokat, majd az Árpád hídig, most már csak Újpest Városkapuig) Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a belvárosi részek egyre népszerűtlenebbek legyenek, egyre kevesebben járjanak oda bármilyen ügyről legyen is szó, vásárlásról, rokonlátogatásról, moziba menésről....stb. A népszerűtlen, kevés ember által látogatott helyek pedig értelemszerűen egyre kevesebb embernek adnak megélhetést, ezért egyben egyre kevésbé vonzó lakóhelyek is.
kamasuka
2013. június 01. 21:25
Ok, beköltöztetik őket. Nem tudják fizetni a rezsit. Megszopják ők is még jobban, és akik a házban laknak azok is. Meg az önkormányzat is. Új problémát generálnak, másnak is szar lesz, ha van hitele, ha nincs. Olyan lakás kell, ahol alacsonyak a rezsiköltségek, és a tipikus önkormányzati bérlakások nem felt. az a kategória.
Potymog
2013. május 31. 22:04
Egy csomó szociálisan rászorultnak nincs munkája. Fel lehetne kínálni nekik, ha felújítják, beköltözhetnek a lakásba és a felújításért cserébe x hónapig nem kell bérleti díjat fizetniük. Az ilyen lakásfelújításos projekt megérne lakásonként még néhány mázsa cement, sóder és homok támogatást is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!