Sólyom titkársága: A Die Presse egy korábbi tanulmányból idézett

2013. május 31. 13:27

Sólyom László nem nyilatkozott a Die Pressének, az osztrák napilap a volt köztársasági elnök egy korábbi tanulmányát idézte pénteki számában – közölte a volt államfő titkársága pénteken az MTI-vel.

2013. május 31. 13:27

Tudatták: a lap – ahogy arra utalt is – egy németországi jogi-politológiai szakfolyóiratban, az Osteuropában megjelent tanulmányból vett át részeket. Kiemelték: Sólyom László nem nyilatkozott a Die Pressének, a tanulmány maga pedig nem új, hanem a Népszabadságban 2013. március 13-án megjelent írás német fordítása, amelyet az Osteuropa engedéllyel, másodlagos fórumként közölt le.

A vezető osztrák konzervatív napilapban pénteken jelent meg az írás rövidített változata, amely Sólyom László azon álláspontjáról számol be, miszerint az alaptörvény legutóbbi, negyedik módosítása megerősít egy olyan állapotot, amelyben a parlament felülvizsgálhatja az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmány felett őrködő tevékenységét, az Ab így nem az alaptörvény legfőbb őre többé.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. május 31. 15:38
Gárdonyi Géza : A láthatalan ember. Sólyom László : A láthatatlan alkotmány.
hátakkor
2013. május 31. 14:58
Tessék mondani, tarthatunk még demokratikus választásokat vagy teokrácia van?
tóth mária
2013. május 31. 14:56
Sólyom, Sólyom: lehet, hogy Szanyinak volt igaza?
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. május 31. 14:30
betojt gatyásölyv ellenben HA ez valóban így van, hogy "az alaptörvény legutóbbi, negyedik módosítása megerősít egy olyan állapotot, amelyben a parlament felülvizsgálhatja az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmány felett őrködő tevékenységét," akkor logikailag helyes a következtetés, hogy "az Ab így nem az alaptörvény legfőbb őre többé." de azért érdekelne, hogy milyen kikötések mellett van lehetősége a parlamentnek az Ab kontrolljára és emeljük ki, hogy a _MINDENKORI_ PARLAMENTNEK biztosít kontrollt, ami azért mégiscsak logikus egy demokráciában, ahol ugyebár nem valami bölcsek tanácsáé, hanem a népfelségé a hatalom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!