MSZP: A 65 év felettieknek jár az ingyenes vonatozás

2013. május 04. 11:17

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyorsvonatokon.

2013. május 04. 11:17

Mesterházy Attila pártelnök szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a hónap közepétől egy olyan pótdíjfizetési rendszer lép életbe a vonatok nagy részénél, amelyet a térítésmentesen közlekedő időseknek is meg kell fizetniük. A pártelnök-frakcióvezető kifogásolta, hogy a még 1998-ban, a Horn-kormány által bevezetett kedvezmény eltörlését mindeddig tagadta a kabinet. Ugyancsak bírálta, hogy a kormány nem a törvény által szabályozott tarifarendszeren változtatott, hanem olyan pótdíjat vezet be, amely 5-10 százalékos jegyáremelést jelent.

A kabinet az intézkedésről nem értesítette időben az utazókat, ráadásul úgy vezet be pótdíjat, hogy azért semmilyen pluszszolgáltatást nem nyújt a vasúttársaság – sorolta kifogásait Mesterházy Attila.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doncamillo
2013. május 05. 06:32
Attiska szokás szerint megint pofátlanul hazudik. A 65-ön felülieknek eddig is kellett néhány vonatra pótjegyet venniük. Ők vezették b! Emellett minden eddigi kedvezmény megmarad a nyugdíjasoknak. De ezt Attiska is pontosan tudja. De miért ne hazudozzon egy jó nagyot hétvégére is?
dobzselaci
2013. május 04. 21:47
dehüje ez a pinaszájú. Focipályán akarja sakkban megverni orbánt? Ha nem lenne eleve baromság, amit mond, akkor is esélytelen. De ezt a fasságot már egy átlag maunikasó-résztvevő sem eszi meg.
hátakkor
2013. május 04. 20:44
Repjegy is jár.Gyula nincs jól..
hátakkor
2013. május 04. 20:44
Repjegy is jár.Gyula nincs jól..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!