Magyarország élelmiszer-önrendelkezését félti az LMP

2013. május 18. 13:03

Az LMP nyílt levélben kéri a magyar EP-képviselőket, hogy ne támogassák az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti új agrár-szabadkereskedelmi megállapodást, mert a tengeren túlról érkező olcsó élelmiszerek tovább rontanák Magyarország élelmiszer-gazdasági helyzetét.

2013. május 18. 13:03
Erről Schiffer András, a párt társelnöke, független országgyűlési képviselő beszélt szombaton, Budapesten újságíróknak.
 
Hangsúlyozta, az alapvető élelmiszereket helyi, regionális szinten kell előállítani. Ezáltal csökkenhet a környezetszennyező áruszállítás, valamint megerősödhetnek a helyi gazdaságok, ami az egyetlen módja a „válságálló munkahelyek” létrehozásának – mutatott rá az ellenzéki politikus.
 
Elmondta, a korábbi hasonló szabadkereskedelmi megállapodások vezettek a magyar élelmiszer-feldolgozás „ledózerolásához”, és ez okozta azt a szégyent, hogy Magyarország mezőgazdasági hagyományai ellenére az élelmiszerek nettó importőrévé vált.
 
Schiffer András emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy az olcsó amerikai élelmiszerek megjelenése a gazdasági kockázatokon túl egészségügyi veszélyekkel is járhat, mivel ezen, sokszor génmódosított alapanyagokból előállított termékek behozatala után nem garantálható majd Magyarország alaptörvényben is foglalt GMO-mentessége.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rommy
2013. május 19. 01:21
ilyenekkel lehet megszólítani az embert,nem gyöngyöspatai hisztériával...ment a like
kálmi
2013. május 18. 23:06
Igaza van az LMP-nek!
pofon
2013. május 18. 13:35
"olcsó amerikai élelmiszerek" Hihi... biztosan az ott kapható kínai húskonzervre gondolt...
Django
2013. május 18. 13:28
Nagyon rosszul csinál valamit Európa és Magyarország, ha az óceánon áthozott, majd kamionokkal ideszállított amerikai élelmiszer még mindig olcsóbb lenne mint a magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!