Kegyeleti járandóságot szeretne az MSZP

2013. május 28. 10:45

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy a temettetés költségeihez való hozzájárulásként dolgozza ki a kegyeleti járandóság rendszerét. A szocialisták elnökségi tagja ehhez négy pontot sorolt fel.

2013. május 28. 10:45

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja sajtótájékoztatóján elmondta: a javaslat szerint minden nyugdíjasként vagy nyugdíjszerű ellátásban részésülő elhunyt személy után egy összegű vissza nem térítendő támogatást kapna az, aki a temetésről gondoskodik. A támogatás független lenne a temetésről gondoskodó személy jövedelmétől, de elérné a nyugdíjminimum háromszorosát. A hozzájárulást akkor biztosítanák, amikor a temetési szolgáltatást igénybe veszik – sorolta elképzeléseiket.

A politikus kijelentette: meglátása szerint a kormány „ráunt a gyászolókra”, ezért eltörli a temetési segélyt, ami helyett bevezeti „a legaljasabb, legcinikusabb módszert” a szociális temetést. Korózs Lajos mélységesen felháborítónak nevezte a kormány „cinikus és primitív” törvényjavaslatát, amelyik szerint csak akkor járna szociális temetés, ha a temettető vagy az általa felkért személy részt vállal a temetésben.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2013. május 28. 13:39
Tovabba szavazati jogot az elhunytaknak korabbi partpreferenciaiknak megfeleloen, lehetoleg meg legalabb husz evig, igaz?
liberálzöld.
2013. május 28. 12:14
Mindeki eláshatja a hozzátartozóját. Az van olcsón - na nem ingyen. A többi luxus. Meg is kellen valami adóval fejelni. Még.
miloka
2013. május 28. 11:50
Megint a csalán és verés esete a szociknál! Az még véletlenül sem jutna az eszükbe, hogy egy idős ember után általában örökölnek is az utódok? Fizessék ki abból.
Berecskereki
2013. május 28. 11:27
Bezzeg az MSZP...! 2010. január 31 "A Magyar Szocialista Párt Nyugdíjas szolidaritás című vasárnap délelőtti rendezvényén Mesterházy Attila, a párt születésnapos miniszterelnök-jelöltje focilabdát és csillogó puszitömegeket kapott ajándékba, cserébe 75 ezer forintos kegyeleti járandóságot, a nyugdíjkorrekciós program és az utazási kedvezményrendszer folytatását, valamint a méltányossági nyugdíjkassza bővítését ígérte." http://index.hu/belfold/2010/valasztas/temetespenzt_igert_mesterhazy_a_nyugdijasoknak/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!