Jobbik: Kétharmados bukás a cigányintegráció

2013. május 16. 11:20

A Jobbik szerint a rendőrség keretein belül indított cigányintegrációs program kétharmados bukás, amire az ellenzéki párt magyarázatot vár a Belügyminisztériumtól.

2013. május 16. 11:20

Staudt Gábor jobbikos képviselő ismertette: a BM 2011-ben jelentette be, hogy 75 cigány származású fiatal foglalkoztatását kezdi meg a rendőrség állományán belül. A Jobbik információi szerint ez a létszám azonban már jelentősen lecsökkent, ezért Staudt Gábor írásbeli kérdésben fordult Pintér Sándorhoz. A belügyminiszter válaszát ismertetve a jobbikos politikus elmondta: jelenleg a 75-ből mindössze 24-en dolgoznak a rendőrségen, vagyis ez a program több mint „kétharmados bukás”.

Az MTI kérdésére válaszolva Staudt Gábor elmondta: megpróbálja megtudni a BM-től a program kudarcának okait, mert nem mindegy, hogy „a minisztérium egy látszatprogramot csinált, vagy pedig a BM legjobb szándékkal állt hozzá, de ezek a fiatalok nem tudtak megragadni a rendőrség rendszerében”. A Jobbik érintett fiataloktól úgy értesült, hogy sok esetben nem a fiatalok hibájából szűnt meg a munkájuk, hanem a „rendőrségnek nem volt célja a hosszú távú foglalkoztatásuk” és a jó munkavégzésük ellenére rúgták ki őket. Staudt szerint ez az eset is azt bizonyítja, hogy a cigányintegráció területén rossz irányba mennek a dolgok, és a kormánynak csak „propaganda szintű megoldási javaslatai” vannak.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. május 16. 13:03
Ez egy jó arány!Próbáljatok már leszállni a cigányokról és a zsidókról.Nem egyszerű dolog a cigányokat hosszútávú munkára szoktatni.Saját maguknak kell kinevelni a saját elitjüket akik majd ezt a munkát elvégzik.Részünkről a segítség nyújtás és a törvények betartatása a fontos.
Moravek
2013. május 16. 12:10
A rejtett erőforrások saját fajtársaiknak és Isten ajándékainak köszönhetően felzabálják a nemromákat. Ki a felelős Balog ámokfutásáért? A főnöke. Mi fog következni, ha a Fidesz ezen az úton menetel tovább? Polgárháború. Nagyon fasza lesz. Gratulálok a kétharmadnak. Éljen a 30.000 potenciális gyilkos, "felzárkózni" vágyó cigány bokszoló, akiket állami pénzből nevel fel a Fidesz! Simicskóban marha nagyot csalódtam.
karakán
2013. május 16. 11:54
minden cigóra költött forintunk kiDObott pénz!! már réges_régen befejezhették volna a segélyosztást ezeknek a "nemhiába születetteknek"?mert ezek csakis követelőzni?fosztogatni?rabolni és gyilkolni tudnak,nem integrálódni!! sokba kerül nekünk ez a cigócsürhe!!!!
freehckr
2013. május 16. 11:39
A cigánykérdést és felzárkóztatást a „piacra” kell bízni, és végre be kell fejezni ezt a feltételek és követelmények nélküli „integrációnak” nevezett turbóliberális baromságot... Ugyan úgy, mint bármely más állampolgár esetében: tanulj, dolgozz, tanulj, dolgozz, különben a) sittre kerülsz, b) éhen halsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!