Jobbik IT: A kormány megint átvágta az egyetemistákat

2013. május 11. 14:38

A Jobbik Ifjúsági Tagozata szerint az oktatási kormányzat ismét megszegte a felsőoktatás finanszírozásával kapcsolatban tett korábbi ígéretét.

2013. május 11. 14:38

A tagozat alelnöke, Merkwart Krisztián az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy a felsőoktatási intézményeknek korábban drasztikusan csökkenteniük kellett a hallgatói juttatások egy részét, mert nem kapták meg a szaktárcától az erre szánt normatíva teljes összegét. Most szétosztottak tízmilliárd forintot a Felsőoktatási és Strukturális Alapból működési célra, de a hallgatói juttatásokra ígért és jogosan járó pénzt nem biztosítják.

Vagyis becsapták az intézményeket és a hallgatókat, ami megdöbbentő és felháborító – írta a jobbikos politikus. Hozzátette: az oktatási kormányzat azt várja el a tragikus anyagi helyzetben lévő egyetemektől és főiskoláktól, hogy ebből a működési célra járó összegből pótolják ki a juttatásokat is. Példaként említette, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a juttatásokra 500 millió forinttal kevesebbet kapott, ezzel szemben most működésre mindösszesen 200 millió forinttal kárpótolják az intézményt.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel a felsőoktatás jelenlegi, kaotikus finanszírozási rendjével, és biztosítsa az intézményeknek a működéshez és a hallgatók juttatásainak kifizetéséhez szükséges teljes összeget.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!