Horváth Csaba: Orbán a fejlődés ellen szabadságharcol

2013. május 10. 08:43

Az MSZP alelnöke csütörtök este, a párt fővárosi szervezetének békenapi rendezvényén szólalt föl a Cipők a Duna-parton emlékműnél, ahol beszédet mondott a DK, az LMP, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség és a Magyar Liberális Párt képviselője is.

2013. május 10. 08:43

Az Európai Unió napján és II. világháború európai befejezésének napján tartott megemlékezésen Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője beszédében kijelentette: a kormányzásra méltatlan és alkalmatlan Orbán-kormány csak néhány dologban hatékony, „a konfrontációban, az ellenségkeresésben, Magyarország lejáratásában és elszigetelésében”. Horváth Csaba azt mondta, az Orbán-kormány „harcot hirdetett mindenki ellen, aki felemeli hangját a kirekesztő politikájukkal szemben”. Harcolnak az Európai Unió, általában a Nyugat ellen; az Egyesült Államok, az ENSZ, a szomszédaink, a határon túli magyarok ellen is, ha ellenállnak az „orbáni akaratnak” – tette hozzá. Horváth Csaba kijelentette, hogy a következő választáson elzavarják a „félázsiai, antidemokratikus kormányt”. Hozzátette: 381 nap múlva létrehozzák az új, modern és normális Magyarországot. A béke, az együttműködés, a szolidaritás és a megértés társadalmat – jelentette ki.

Varju László, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Orbán Viktor rendszere önkényuralom, ahol a rendszerváltás valamennyi értékét lerombolta anélkül, hogy bármit vissza tudott volna adni abból a kevés jóból, amit a Kádár-rendszer adott. Nem lehet kompromisszumot kötni a politikai maffiával - hangsúlyozta.

Csárdi Antal, az LMP választmányi tagja azt mondta: Magyarország nem kér a kirekesztésből. A náci eszmék gyökere a gyűlölet, amelynek csak vesztesei vannak. A politikus hiányolta, hogy egyetlen jobboldali érzelmű demokratát sem lát a tömegben.

Szelényi Zsuzsa, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Szövetség alapító tagja kijelentette: Európa demokráciát, jólétet, szabadságot, szociális piacgazdaságot jelent, ahol tisztelik a magántulajdont, fontos a gondolat, a hit a vita és a magánélet szabadsága. Szerinte Orbán Viktor azért fordult az Európai Unió ellen, mert nem tudja elviselni, hogy a kétharmados hatalom sem teljhatalom.

Popper Gábor, a Magyar Liberális Párt alapító tagja arról beszélt, hogy megerősödött a rasszizmus, amely ellen egy emberként kell fellépni. Megengedhetetlen, Hogy bárkinek félelemben kelljen élnie – mondta.

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója szerint nem szűntek meg mérgezni az elméket az „ordas eszmék”, de – mint mondta – nem szabad félni. A neonáci eszmék terjedésének fő oka a tudatlanság – fűzte hozzá.

A rendezvény résztvevői kora este a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt gyülekeztek, majd meggyújtott fáklyákkal átvonultak a Cipők a Duna-parton emlékműhöz. A beszédek kezdetekor a sor vége az Arany János utca vonalában volt. A hallgatóságban feltűnt, mások mellet, Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, Juhász Péter, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség társelnöke, a Milla Egyesület korábbi vezetője, valamint Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke. A tömegben többen az MSZP, a DK és a Magyar Liberális Párt zászlójával vonultak.

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. május 10. 12:13
Zsúrfiú pubi, kékesfekete hajjal, kékesfehér műfogsorral, kiszeltündei IQ-val, Botoxildi, a diktatúra lektora, meg a lófejű bankárfeleség. Hiteles.
ormányos csillós
2013. május 10. 11:22
erotikusan exponált férfimanöken
Antigoné
2013. május 10. 11:14
Ez a bájfiú jobban tenné, ha egyik szervét nem használná(száj), csak táplálkozásra, mert iszonyat, ami kijön belőle. Töltsön inkább még több időt a tükör előtt és nevezzen be a középkorú politikusok szépségversenyére. (Mivel fixa ideája, hogy csuda jóképű)
kuwiq
2013. május 10. 10:57
Jellemző a díszes ellenzékre, hol bírtak "ünnepelni", lmp-stől, magyar librálisostól!!! Mondjuk, a Gellért-hegyre mégse mehettek, mert a Citadella magántulajdon, fizetős lett volna feljutni az emlékműhöz. Még szerencse, hogy miután a szövetségesünk 44-ben megszállta az országot, a hős szovjetek 45-től 89-ig felszabadítva tartottak minket, eltekintve egy kis 56-os "közjáték"tól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik