Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Vona: Legyen a NAT része a recski tábor meglátogatása!

2013. április 18. 16:47

A Jobbik javasolja az Országgyűlésnek, hogy tegye az oktatás részévé az általános iskolák felső tagozataiban, az egykori recski kényszermunkatábor helyén kialakított Nemzeti Emlékpark meglátogatását – ismertette párt indítványát a Vona Gábor pártelnök csütörtökön Recsken.

2013. április 18. 16:47

Ez azért is szükséges, mert miközben a horogkereszt tiltása minden politikai erő és az egész társadalom számára egyértelmű, a vörös csillag tilalmának feloldását újra és újra felveti valaki – közölte a Nemzeti Emlékparkban megtartott sajtótájékoztatón a politikus. Mint mondta, a diákok recski látogatása éppen azt szolgálná, hogy a felnövő nemzedékek számára is egyértelművé váljon a kommunista diktatúra kegyetlensége. A kirándulások állami támogatással valósulhatnának meg.

Ismertetése szerint Heves megyében tett csütörtöki látogatása során tárgyalt a kérdésről Szabó Róberttel (Fidesz), a Heves Megyei Önkormányzat elnökével és Horváth Lászlóval, a Heves megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottal, fideszes országgyűlési képviselővel, akik jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést. Találkozott, hét környező település, Recsk, Parád, Parádsasvár, Sirok, Mátraballa, Mátraderecske és Bodony polgármesterével, akik szándéknyilatkozatot írtak alá a kezdeményezés támogatásáról. Sőt egyeztetett a Recski Szövetség vezetőivel is, akik szintén örülnek a javaslatnak.

Mindez pedig kellő alapot jelent ahhoz, hogy az Országgyűlés is elfogadja a javaslatot, amely 2014 szeptemberétől törvényerőre léphetne – tette hozzá. Ugyanakkor kezdeményezni kívánják az emlékhely rekonstrukcióját, annak érdekében, hogy egy a XXI. század igényeinek megfelelő interaktív kiállítás jöjjön létre a Nemzeti Emlékparkban. Úgy vélekedett, hogy ez olyan üggyé válhat, ami elemelkedik a politikai megosztottságtól. Demonstrálható a segítségével, hogy vannak még olyan ügyek Magyarországon, amelyek mindenki által támogathatóak. Recsk ügye ilyen lehet, ami példamutatóvá válhat az egész ország számára – mondta Vona Gábor.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
meska
2013. április 18. 18:47
Csak a hatalmas leszrásban oda se figyelsz arra ki mit mond. Féktelen dühödben kensz mindenkit. Én is ezt ugatom /a pofámmal ;)/ hogy a legnagyobb baj, hogy abűnök büntetlenek maradnak. És ez igenis egy/több országvezetői garnitúra , és nem a mienk. Mi max annyit tehetünk, hogy emlékeztetjük őket a feladataikra: ez elítél, amz igazságot szolgáltat. Már ne is haragudj, de én EZT nem szrom le. Végezzék a dolgukat. Azér vannak állítólag a helyükön. Ne kussoljanak, ne mentegessék se a komcsit se a nácit.
meska
2013. április 18. 18:20
Ja és hogy világos legyen: szerinted Biszkuékat én nem ítéltem el, vagy az elmúlt 20 év ILYEN és OLYAN politikusgarnitúrája és igazságszolgáltatása? Pöcsözd azokat, akik TÉNYLEG ekkora pöcsök voltak. Köztük a Te elvbarátaid is.
meska
2013. április 18. 18:20
Ja és hogy világos legyen: szerinted Biszkuékat én nem ítéltem el, vagy az elmúlt 20 év ILYEN és OLYAN politikusgarnitúrája és igazságszolgáltatása? Pöcsözd azokat, akik TÉNYLEG ekkora pöcsök voltak. Köztük a Te elvbarátaid is.
meska
2013. április 18. 17:42
Srácok, méregetitek megin a bűnt, a halottak számát. Máá ne is haragudjatok, de azt próbálom jelezni , hogy nem vagy-vagy, hanem is-is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!