Nem állna meg az iskolánál a Jobbik

2013. április 10. 11:46

A párt az óvodából igazolatlanul hiányzó gyerekek esetében is megvonná a családtámogatást. Az Országgyűlés szociális bizottságának kormánypárti többsége azonban nem támogatta a javaslatot, ami a Jobbik szerint a kettős mércét mutatja.

2013. április 10. 11:46

Jobbik sajnálattal vette tudomásul, hogy a kormánypártok „kettős mércét alkalmaznak” az iskoláztatási és az óvodáztatási támogatások esetében, és nem támogatták az ellenzéki párt javaslatát az igazolatlanul hiányzó óvodások támogatásának megvonásáról – erről Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője beszélt szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Közölte: a köznevelési törvény előírja, hogy 2014. szeptember 1-jétől a 3. életévét betöltött gyermeknek legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

Az ellenzéki párt egy törvénymódosítással azt kezdeményezte, hogy az iskoláztatási támogatáshoz hasonlóan a valós okkal nem igazolható hiányzások alkalmával az óvodáztatási támogatásnál is szüneteltethető legyen a családi juttatás. Az Országgyűlés szociális bizottságának kormánypárti többsége azonban nem támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét, ami a Jobbik szerint azt bizonyítja, hogy a Fidesz és a KDNP kettős mércét alkalmaz a családi támogatások esetében.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2013. április 10. 13:52
Míg az iskolai oktatás kötelező, addig az óvodai nem az. Nincs is elég óvodai férőhely. Talán ez nem tűnt fel a jobbiknak. Sok anyuka dönthet úgy is, hogy míg esetleg a később született gyerekkel GYES-en van, addig a nagyobbakat is otthon tartja az iskolás korig mondjuk anyagi okokból. De ez nem érdekli a Jobbikot. A lényeg, hogy lehessen támadni a fideszt. Gondoljunk csak bele a GYES-en levő anyukák miatt esetleg az közmunkás apákat büntetni azért, mert nem küldi óvodába a gyerekeket. Ez a jobbik szegény politikája. Az ész megáll.
bdi
2013. április 10. 13:20
Lassan visszajutunk oda, amikor a Polgár lányokat (vagyis szüleiket) állami gondozással fenyegették.
tarackos
2013. április 10. 12:25
Mehetnének tovább is: amelyik anya nem szoptat rendesen attól meg kell vonni a gyest.
Senior
2013. április 10. 12:23
"Az Országgyűlés szociális bizottságának kormánypárti többsége azonban nem támogatta a javaslatot." Mert volt ellenzéki javaslat amit támogatott? Max. lenyúlják, mint a trianoni emléknapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!