Minden kisebbségellenes szervezkedés ellen fellép a kormány

2013. április 11. 12:36

Giró-Szász András kormányszóvivő közölte: a kormány élesen elhatárolódik és fellép minden antiszemita, illetve kisebbségeket vallásában, vagy származása miatt sértő szervezkedéssel szemben.

2013. április 11. 12:36

A kormány élesen elhatárolódik és fellép minden antiszemita, illetve kisebbségeket vallásában, vagy származása miatt sértő szervezkedéssel szemben – szögezte le a kormányszóvivő csütörtökön más témában tartott sajtótájékoztatóján a Parlamentben. Giró-Szász András ezt arra reagálva mondta, hogy a Népszabadság online keddi beszámolója szerint ifjabb Hegedűs Loránt május 4-re a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetére – amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz – „antibolsevista és anticionista népgyűlést” szervez.

A kormányszóvivő kiemelte: a kormány eddig minden egyes alkalommal világossá tette, hogy élesen elhatárolódik a kisebbségeket sértő megnyilvánulásoktól. Nem hiszi, hogy ezen álláspontjukat bárki meg tudná kérdőjelezni – tette hozzá Giró-Szász András megjegyezve, hogy a kormány intézkedéseit számtalan nemzetközi zsidó szervezet pozitívan értékelte.

Orbán Viktor kormányfő hétfőn arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete április 21-re meghirdetett programjának napján ne lehessen olyan típusú politikai természetű rendezvényeket tartani, amelyek sérthetnék a felvonulók emberi méltóságát. A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének arra a napra hirdetett megmozdulását több párt és szervezet is elítélte. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI kérdésére kedd este megerősítette, hogy megtiltották a felvonulást. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerdán viszont azt írta: a rendőrségnek, ha egyszer már tudomásul vette, nincs törvényes lehetősége utólag betiltani a motoros felvonulást. A Nemzeti Érzelmű Motorosok azt közölték: bíróságon támadják meg az Élet menete napjára tervezett motoros felvonulást megtiltó határozatot.

Ennek kapcsán a kormányszóvivő azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti felszólalásában világossá tette annak az erkölcsi és morális alapját, amely miatt ezt az intézkedést elrendelte. Hozzátette: mindenkinek megvan a joga, hogy jogorvoslati lehetőségével éljen. Giró-Szász András azt mondta: nyilvánvaló, hogy a jövőben a magyar rendőrségnek mindig mérlegelnie kell minden ilyen rendezvény bejelentésekor, hogy az szabályos, vagy nem, lehet-e engedélyezni, vagy nem.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2013. április 11. 16:04
Tavaly egy napon volt a kettő és nem volt probléma. http://index.hu/belfold/2012/04/15/tobb_ezren_vettek_reszt_az_elet_meneten/ http://www.youtube.com/watch?v=todP_sNQUlQ Tavaly miért lehetett, az idén miért nem? Mi változott? Tudja-e valaki, hogy az II. Adj gázt mikor, hány órakor kezdődött volna? És az Élet menete?
bini
2013. április 11. 15:28
Mellesleg Orbán a magyarságért és magyarországért ledalább olyan ellánnal kiáll,hazai és nemzetközi porondon, mint más kisebbségekért akik hazánkban élnek. Aki ezt nem veszi észre és csőlátása és hallása van azzal nem érdemes vitába szállni.
istvami
2013. április 11. 14:12
Úgy értem hogy a "minden kisebbség" egyenlő a zsidósággal, vagy mégsem?
mandibaby
2013. április 11. 13:50
Ez rendben is van. De legyenek olyan szív esek fellépni a magyarok elleni szervezkedések, támadások, atrocitások ellen is. Ez így lenne kerek. Azonban amíg csak bizonyos népcsoportok érdekében tesznek, az nagyon egyoldalú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!