Kémiai kasztrálást akar a nemi erőszakot elkövetőknek a Jobbik

2013. április 19. 17:21

A párt szerint a kémiai kasztrálást akkor kellene elrendelni, ha az elkövetőt nemi erőszak miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, és tartani kell attól, hogy újra hasonló cselekményt fog elkövetni.

2013. április 19. 17:21

A Jobbik nemi vágyukat csökkentő gyógyszeres kezelésnek vetné alá az erőszakos szexuális közösülések elkövetőit, az erről szóló javaslatukat heteken belül benyújtják a parlamentnek – közölte Németh Zsolt pécsi sajtótájékoztatóján. A jobbikos képviselő lépésüket azzal magyarázta, hogy vélekedésük szerint a jelenlegi jogszabályok és büntetések nem bírnak visszatartó erővel, a szexuális bűncselekmények elkövetői pedig sok esetben visszaeső jelleggel követnek el erőszakot. Példaként utalt rá: Páva Zsolt pécsi polgármester lányának feltételezett támadója korábban már kétszer követett el nemi erőszakot, de újra megpróbálta.

A kémiai kasztrálás, azaz a nemi vágy gyógyszeres úton való csökkentése Németországban, Lengyelországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Dél-Koreában bevett gyakorlat és működik – mondta Németh Zsolt. A képviselő vélekedése szerint a kémiai kasztrálást akkor kellene elrendelni, ha az elkövetőt nemi erőszak miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, és tartani kell attól, hogy az elkövető – szexuális vágyának csökkentése nélkül – újra hasonló cselekményt fog elkövetni. 

A sajtótájékoztatón Fogarasi Gábor, a párt pécsi önkormányzati képviselője is jelen volt, aki arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Jobbik pécsi közgyűlési képviselői csatlakoznak a Páva Zsolt pécsi polgármester által csütörtökön életre hívott közbiztonsági bizottsághoz. A polgármesteri kabinetiroda csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eseti bizottság feladata lesz, hogy összegyűjtse a pécsi közbiztonság növelésére vonatkozó egyes javaslatokat, majd azok alapján – és a rendőrséggel közösen – programot állítson össze. Hétfőn az MSZP pécsi frakcióvezetője, Tóth Bertalan jelentette be, hogy a város közbiztonságának javítása érdekében intézkedéseket, a pártfogói szolgálat szigorítása érdekében pedig törvénymódosítást kezdeményez pártjuk.

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2013. április 20. 08:26
A képviselő vélekedése szerint a kémiai agykasztrációt akkor kellene elrendelni, ha az elkövetőt szellemi agyhiány miatt, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, és tartani kell attól, hogy az elkövető – szellemi képessége létrejötte nélkül –és annak hiányában- újra hasonló cselekményt fog elkövetni.
Bábeli békák
2013. április 19. 23:54
Keresztúri Farkas Csaba, jobbikos képviselő ittasan közeledett az ügy két másik vádlottjának, egy testvérpárnak a húgához, próbált „udvarolni” neki, majd bement utána a női mosdóba, ahonnan aztán a biztonsági őrök tessékelték ki. http://szegedcafe.hu/2013/01/03/sulyosbitasert-fellebbeztek-a-szegedi-jobbikos-ugyeben/ Klotyóba kajakdugni ér, kedves Rabbik?
pityesz74
2013. április 19. 22:19
Nagyon helyes! De még célravezetőbb lenne ha nem gyógyszerrel oldanák meg, inkább sebészetileg!
párizsi
2013. április 19. 20:57
Hülye Jobbik! Vona mikor mutatja már a pöcsét, amit beígért! Nagy a gyanúm a nem metszettsége miatt! Na mikor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!