Bors: Volt szemtanúja az izsáki kényszervallatásnak

2013. április 14. 12:22

Volt szemtanúja a Bara József halálával végződő izsáki kényszervallatásnak: a törzszászlós vallomást tett – értesült a Bors.

2013. április 14. 12:22

A napilap vasárnapi számában megjelent cikk szerint nemcsak a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett B. Viktor és B. Csongor, hanem egy harmadik rendőr is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka, amikor halálra vertek egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.

A Bors információi szerint a lehetséges koronatanú egy közeli település körzeti megbízottja, törzszászlósi rangban szolgál. A lap szerint a törzszászlós próbálta leállítani kollégáit, de sikertelenül, ezért ő távozott az őrsről. Amikor B. Viktor és B. Csongor ellen megindult az eljárás, a szemtanú nyilvánvalóan súlyos dilemmával szembesült. El kellett döntenie: régóta ismert kollégáit és a mundér becsületét védi, vagy elmondja az igazságot – olvasható a cikkben.

A Bors telefonon elérte a törzszászlóst, ám ő elhárította az érdeklődést. Gyugyi Csilla, a nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem erősítette meg és nem is cáfolta a lapnak az értesülést. Mint mondta: a folyamatban lévő nyomozás adatait nem kívánják megosztani a közvéleménnyel. Az MTI is többször kereste az ügyészség szóvivőjét, de vasárnap délelőtt nem sikerült elérni.

Kiszely Zsuzsa ügyvéd, B. Viktor védője az MTI-vel közölte, nincs arról tudomása, hogy jelen lett volna egy szemtanú a történtekkor. Ugyanakkor közölte: amennyiben így történt, akkor a rendőrségi törvény szerint az illetőnek azonnali jelentési és intézkedési kötelezettsége lett volna. Az MTI kereste Szűcs Lászlót, B. Csongor jogi képviselőjét is, azonban vasárnap délig őt sem sikerült elérni. A Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön nem jogerősen harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két, azóta leszerelt rendőrt, aki a gyanú szerint hétfőn halálra vert egy lopás gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfit.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
andre
2013. április 15. 15:31
erdekes ---mamar senki se emlekszik arra a nemet allampolgarra aki NEMREG terepjarojaval rendezte el egy magyar rendor eletet,es utanna cserbehagyta........vagy az ir allampolgarra aki a Dunakanyarban halalra gazolt 2 gyereket.....es ma is szabadon setafikal......(valahol nagyon gyonge a memoriank!!! es a kigyensullyozott szemleletunk!!
foxi
2013. április 14. 20:28
http://www.gerlingen.de/,Lde/start/Stadtinfo/Offizierskreuz.html Ott van a levele PDF alakban. Többek között nem tetszik a polgármester úrnak a kettős állampolgárság , mert őúrasága szerint Trianon szent és sérthetetlen. Csak azért, mert egy német kisváros polgármestere azért gondolja, hogy ő bármibe beleütheti az orrát ? A levelet írhatta volna akár Heller Ágnes is.
BőröndÖdön
2013. április 14. 19:35
Remélem,a gerince erős marad a szemtanúnak!
francúzis
2013. április 14. 18:39
Újabb probléma a gépezetben! Van szemtanú, aki beszélt nem az MTI-nek, hanem egy másik lapnak! Csak nehogy bajba kerüljön, mint az a rendőr, aki számon kérte a jogsi nélkül és sejthetően ittas FIDESZ-s képviselőt? Itt tartunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!