A Jobbik visszaadná Magyarországot a „tisztességes magyaroknak”

2013. április 25. 08:21

Vona Gábor a szerda esti, Ózdon megrendezett Magyar Élet Menetén úgy fogalamazott: „előbb-utóbb” győzni fognak, „előbb-utóbb” megmentik Magyarországot, és visszaadják az országot a tisztességes magyar embereknek. A Jobbik elnöke bírálta a kormányt, és kilátásba helyezte: a romboló embert üldözni fogják, „minden egyes pillanatát megkeserítik, pokollá teszik számára az életet”.

2013. április 25. 08:21

Munkahelyteremtést, közbiztonságot és európai béreket sürgetett a Jobbik Ózdon; a párt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban Magyar Élet Menete elnevezéssel tartott rendezvényt szerda este. Vona Gábor pártelnök mintegy kétszázötven – zömmel jobbikos, elvétve Árpád-sávos és székely zászlót magasba tartó – ember előtt azt mondta: a Jobbik Magyarországon megkezdte a valódi rendszerváltozást. Ez nem lesz egyszerű – fogalmazott a politikus, aki szerint „előbb-utóbb” győzni fognak, „előbb-utóbb” megmentik Magyarországot, és visszaadják az országot a tisztességes magyar embereknek.

Vona Gábor élesen bírálta a kormány munkahelyteremtési politikáját, és szólt a – szavai szerint – romló közbiztonságról, és arról, hogy az Európai Unió nem azt adta a magyarságnak, amelyet az a csatlakozástól várt. A közbiztonságról azt mondta: egyetlen egy törvény, jogszabály van, mindenkinek – legyen az magyar, vagy bármely kisebbséghez tartozó nép – ugyanazt kell betartani. „Akkor bomlik meg egy társadalom, ha vannak kivételek, ha van akinek több jár, mint a másiknak” – tette hozzá.

A Jobbik országgyűlési frakciójának vezetője hangsúlyozta: a Jobbik rendet és munkát akar, míg mások „jogokat és segélyt”. A közbiztonság ügyében fontosak a jogok, de egyvalami ezt megelőzi, ez pedig a kötelesség, az pedig aki a közösség alapvető szabályait nem tartja be, az ne akarjon magának jogokat is – fogalmazott Vona Gábor. A párt elnöke leszögezte: szerintük kétféle ember van, az építő és a romboló ember. Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor az építő embert, függetlenül bőre színétől, segíteni fogják, a romboló embert üldözni fogják, „minden egyes pillanatát megkeserítik, pokollá teszik számára az életet”.

A rendezvényen felszólalt a Jobbik két országgyűlési képviselője, Pörzse Sándor és Egyed Zsolt is, valamint Miklós Árpád borsodi elnök. A résztvevők ezt követően fáklyával kezükben Ózd belvárosában erős rendőri kísérettel vonultak végig. A rendőrség Ózdon két emberrel szemben kezdeményezett eljárást feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértés elkövetése miatt – mondta a Jobbik rendezvényét követően Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandamaci
2013. április 28. 21:10
Idézet Vonától a cikkből: "Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor az építő embert, függetlenül bőre színétől, segíteni fogják, a romboló embert üldözni fogják, „minden egyes pillanatát megkeserítik, pokollá teszik számára az életet”. Hát ez az. Itt van a hitvallásuk: pokollá tenni emberek életét. Kiét? Aki "romboló". Azt meg majd ők megmondják, ki a romboló. Véletlenül sem az úton-útfélen lebukó tagjaik és szimpatizánsaik. Isten mentsen meg attól, hogy ezek a kormányrúd közelébe kerüljenek. Valaki már csinált egy gyűjteményt is a magyarkodók erkölcseiről: http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/jobbra-jar-a-rud-az-igazi-magyar-gyujtopart
várúr
2013. április 26. 14:30
250 emberrel hegyeket lehet dönteni. A beláthatatlan tömeg (250) ember valóságos áradat. A hömpölygő sokaság (250 ember)a magyar jövő záloga. A temérdek vonuló (250 ember) elsöpri az ellenállást. Stb.
Felebarát
2013. április 25. 23:00
tisztességes magyar ember...most bezzeg magyarok vannak, erények és etikusság nélkül, elég nehéz menet lesz ez
mcelek
2013. április 25. 22:55
Tiszta fasiszta duma amit mond Vona, elég a nácik álmodozásaiból, soha az életbe nem fognak kormányra kerülni, sőt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!