Oktatási Hivatal: A médiában megjelent számok találgatások

2013. március 06. 20:46

Legkorábban március 13-án várhatók előzetes adatok az idei felsőoktatási jelentkezésekről, a médiában megjelent számok találgatások – közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán.

2013. március 06. 20:46
A Népszabadság szerdán megbízható forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az idén tovább csökkent a jelentkezések száma, mintegy 95 ezer körül van.
 
A hivatal közleményében azt írta: a felsőoktatásba jelentkezők számáról a médiában megjelent számok kizárólag találgatások, azok nem a valós adatok. Véglegesnek mondható adatok csak a beérkezett – e-felvételit hitelesítő adatlapok, valamint a hagyományos, postai úton feladott – jelentkezési lapok teljes feldolgozása után állnak rendelkezésre.
 
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan dolgozzák fel a jelentkezéseket, amelyek alapján előzetes adatok legkorábban március 13-án várhatóak – jelezték.
 
Kitértek arra is, hogy a felsőoktatásba jelentkezők számáról a jogszabály szerint a jelentkezési határidőt (március 1.) követő 50. napon, április 19-én lesznek hitelesített, végleges adatok. Az internetes felületen jelentkezők esetében a hitelesítések postára adási vagy az Ügyfélkapun történő érvényesítésének határideje március 11., hétfő – tette hozzá az OH. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. március 07. 10:03
Az egykulcsos adórendszer az a szegényeknek és a középosztálynak kedvez (ami már lassan nincs is), mert feldobja őket a tény, hogy a gazdagok nincsenek megkülönböztetve, nincs velük kivételezés, hisz ugyanannyi adót fizetnek mint az a család, anelyik aprót keresgél a kabátzsebekben, hogy kenyeret tudjon venni . http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/a-fidesz-es-szegeny-emberek.html
pitypang1125
2013. március 06. 22:34
És akkor mi van ha kevesebben jelentkeztek? Nyilván való hogy ahogy csökken a gyermekszám azzal egyenes arányban csökken annak a korosztálynak is a száma, amelyik jelentkezik a felsőoktatásba! Csökkenő létszám ellen nem kellene azzal védekezni, amivel a két idióta( Magyar Bálint, Hiller) hogy mesterségesen felduzzasztják a létszámot, még azon az áron is, hogy félhülyéket, nem odavaló személyeket is bejuttatnak!Ezzel ártottak a legtöbbet ugyan is nem csak az országnak, de az olyan diplomásoknak is akik megdolgoztak a diplomájukért,mert folyamatosan vesztenek azok is értékükből, itthon és külföldön egyaránt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!