Melegházasságot és egykulcsos adót szeretnének Fodor Gáborék

2013. március 27. 09:29

Néhány héten belül hivatalosan is megalakulhat a Magyar Liberális Párt. A Népszabadság megszerezte a Fodor Gábor vezette új tömörülés programtervezetét.

2013. március 27. 09:29

A Népszabadság információi szerint néhány héten belül hivatalosan is megalakul a Magyar Liberális Párt (MLP). Fodor Gábor a lapnak korábban elmondta: a kormányváltáshoz meg kell mozdítani az érdemi képviselet nélkül maradt liberálisokat is. Szerinte bár voltak próbálkozások, de egyetlen olyan erő sincs, amely kompromisszumok nélkül képviselné a liberális értékeket, ezért van szükség a pártra. 

Türelmesen vártam, de nem csinálta meg senki. Ezért vállalom fel én” – mondta korábban a NOL-nak az SZDSZ volt elnöke. Hozzátette: a magyar liberalizmusra akar építeni Deák Ferenctől és Kossuth Lajostól Bibó Istvánon át Göncz Árpádig vagy épp Tölgyessyig. Az SZDSZ értékeire is alapozni fognak, bár tudomásul veszik, hogy a párt történetének végére pont került.

A lap úgy tudja, korábbi fideszes kapcsolatai miatt Fodornak egyfajta hídszerepet szánnak az ellenzéki oldalon a két oldal között. A Népszabadság szerint biztos az is, hogy az MLP új, fiatal arcokkal indul, többségük még ismeretlen a politikai térben.

A szintén Fodor vezette Szabadságért Alapítvány közreműködésével már dolgoznak a párt programján, amelynek egyik első változatát megszerezte a Népszabadság. A dokumentumból kiderül, hogy az MLP az ellenzék más pártjaival szemben nem progresszív adót, hanem „valódi egykulcsos adót: szektorsemlegesen, valamennyi jövedelemre” szeretne; egyoldalúan az euróhoz kötnék a forint árfolyamát; minél kisebb és decentralizált államot, a deprivatizáció leállítását, illetve a szabad piaci versenyhezet megteremtését szorgalmazza. Fodorék több-biztosítós, de vizitdíj nélküli egészségügyi és újra többpilléres nyugdíjrendszert vezetnének be. A programtervezet teljes jogegyenlőséget szorgalmaz, elismernék a melegházasságot is, és kiszélesítenék a romákkal szembeni pozitív diszkriminációt is.

A Népszabadság arról is ír, hogy Bokros Lajos tervezett szabadelvű-konzervatív pártjának megalapítása megtorpanni látszik. Stratégiai és módszertani különbségek merültek fel ugyanis az új párt hetterét adó Szabadság és Reform Intézet ügyvezető igazgatója, Kerék-Bárczy Szabolcs és Bokros között.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreggyula
2013. március 27. 21:28
Fodor úr annyit tegyen meg takarodjon oda pártoskodni ahol a második állampolgársága is van, mint a soderbányás kuncze haverjának is, ugyanaz a rabbi adta oda mind a kettejüknek tiszteletük jeleként, s még hirdették is, eltettem ahogy a 2002-es igéreteket is... Remélem a 0,0001% összejön Fodor komrad...
ElQurMinator
2013. március 27. 21:24
Fodor Gabika, nem szeretnélek SOHA TÖBBÉ a Parlament környékén sem látni!
tango47
2013. március 27. 19:33
Ha sikerül nekik, végre hozzámehet Fodor egy jóképű pasihoz!
Monkey4you
2013. március 27. 15:05
Azért egy újságnál nem kéne a helyesírást Volontérokra bízni!!!...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!